מי לא מכיר את התחושה המדהימה הזו כשהבית מתמלא בריח משכר של אפייה, ומהתנור יוצא מגש אחרי מגש של המאכל האהוב, המסורתי, והגדוש בשמחת החג • מתכון קל ופשוט להכנת אוזני המן מושלמים ויפים. בהצלחה! מתכון: הבנות של בלימי | פורסם: ז' אדר ב' תשע"ד, 09/03/2014 |
|
|
זמן הכנה: 10 דקות | זמן אפייה: 15 דקות כל מגש | דרגת קושי: בינוני | פרווה |
|
מרכיבים לבצק: ■ 100 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס) ■ 200 גרם מרגרינה קרה וחתוכה לקוביות ■ 2 כוסות קמח ■ 2 חלמונים ■ קליפה מגוררת מ-1/2 לימון למלית: ■ 2 כוסות פרג טחון ■ 1 כוס מים ■ 1 כוס סוכר ■ 1/4 כוס סולת ■ קליפה מגוררת מ-1/2 לימון ■ 50 גרם מרגרינה קרה וחתוכה לקוביות ■ 3 כפות פירורי בסקוויטים לקישוט: ■ אבקת סוכר |
|
אופן ההכנה:
1. מעבדים במעבד מזון את הקמח, אבקת הסוכר ו-200 הגרם של המרגרינה עד לקבלת בצק פירורי. מוסיפים את החלמונים וקליפת הלימון, ומעבדים עד שנוצר כדור בצק אחיד וחלק (לא לעבד יותר מדי). אם הבצק יבש ופירורי – ניתן להוסיף כף מים, ואם הוא דביק מדי – מוסיפים כף קמח. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים לקירור ומנוחה למשך שעתיים.
2. מניחים בתוך סיר את הפרג, הסוכר, המים והסולת, ומחממים על אש בינונית עד לרתיחה תוך כדי ערבוב. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 5 דק' נוספות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהתערובת נראית כמו דייסה (היא תסמיך עם הקרור). מורידים מהאש, מוסיפים את גרידת הלימון והמרגרינה, מערבבים טוב עד שהכל נמס יחד ומניחים בצד עד לקרור.
3. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
4. מרדדים את הבצק הקר על משטח מקומח.
5. קורצים עיגולים ומניחים כפית מלית פרג במרכז כל עיגול. צובטים 3 קצוות מעל המלית ליצירת אוזן המן.
6. מניחים את אוזני המן על תבנית עם נייר אפייה, אופים כ-15 דק' עד להזהבה קלה, ומניחים בצד עד לקירור מוחלט.
7. מפזרים אבקת סוכר על אוזני המן, ומאחסנים בתוך קופסא.
טיפ:
■ חוץ ממילוי הפרג המסורתי אפשר למלאות את אוזני המן בכל מיני דברים, למשל: שוקולד, ריבות למיניהם, ממרח תמרים, חלבה ועוד. תנסו!
■ אפשר להכין אוזני המן חלביות. לשם כך נחליף את המים בחלב ואת המרגרינה בחמאה. זה משפר את טעמם של האזניים וההנאה מובטחת! בתאבון, ו… פורים שמח! 🙂 |
|
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
יש לכם מתכון טוב? אתם מוזמנים לכתוב: info@breslevcity.co.il
|