חדשות ברסלב שו"ת ברסלב מאמרים ספרי ברסלב וידאו
בורקס ממולא בבשר

מאפה בשרי טעים וקל להכנה, שמתאים כמנה עיקרית או כתוספת, וגם סתם לנישנוש...

מתכון: ברסלב סיטי | פורסם: י"ב תמוז תשע"ג, 20/06/2013



זמן הכנה: 15 דקות (לא כולל אפיה) | דרגת קושי: קל | בשרי

מרכיבים:

 1 חבילה של עלי מלאווח

 1 ק"ג בשר בקר טחון

 בצל גדול קצוץ דק

 מעט שמן לטיגון

 מלח, פלפל, כמון

 ביצה

■ שומשום


אופן ההכנה:

1. מפשירים את עלי המלאווח במקרר למשך הלילה.

2. מטגנים את הבצל בסיר רחב עד להשחמה, מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים אותו עד שהוא מתפורר ומתבשל היטב (בערך רבע שעה), מתבלים בחצי כפית מלח, פלפל שחור וכמון. מכבים את האש ומניחים בצד להצטננות.

3. מוציאים את עלי המלאווח וחותכים כל עלה ל-4. לוקחים רבע עלה וממלאים אותו במרכז בכף בשר טחון. סוגרים את הבורקס על-ידי הדבקת כל הקצוות, הופכים ומניחים בתבנית על גבי נייר אפיה.

4. מסדרים את כל הבורקסים בתבנית, מורחים על גביהם ביצה טרופה ומפזרים שומשום.

5. אופים כ-40 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות.

6. מומלץ להגיש חם, עם רוטב פטריות.

בתיאבון!


הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

יש לך מתכון טוב? את מוזמנת לכתוב: info@breslevcity.co.il

3 תגובות

    • 1.
    • מאת: נוי
      אבל מה הקשר מתכונים לאתר המכובד והמושלם הזה???!!!
    • 3.
    • מאת: שמחה
      אנא מי שכתבה את המתכון, אנא שלחי עוד מתכונים כי הבורקס ממש טעים. תודה לך כותבת המתכון.
הוספת תגובה
שם:
כותרת:
תוכן:
 
מפת אתר : ברסלב סיטי בפייסבוק : ברסלב סיטי ביוטיוב : ברסלב סיטי בגוגל+ : ברסלב סיטי בטוויטר : צור קשר : שיעורים להאזנה : שיעורים לצפיה : קונטרסים לקריאה : אש קודש : ספריית האתר : קבל עידכונים : מכתבי מוהרא"ש לגברים : מכתבי מוהרא"ש לנשים : קרן הדפסה : ביקורי הצדיק בארה"ק : חדשות ברסלב : שיחות מוהרא"ש : שאלות ותשובות בחסידות ברסלב : חסידות ברסלב : תולדות חייו של רבי נחמן מברסלב : גוגל פלוס : רבי נחמן מברסלב : שאל את הרב
עיצוב אתרים - BetaGroup