חדשות ברסלב שו"ת ברסלב מאמרים ספרי ברסלב וידאו
עוגת גבינה לפסח

עוגת גבינה לפסח

מתכון: ס. תורג'מן | פורסם: ז' ניסן תשע"ז, 3/04/2017



זמן הכנה: 30 דקות | דרגת קושי: קלי קלות | חלבי

חומרים:

6 ביצים

11/2 כוסות סוכר

2 גבינה 5%

1 גבינה 9%

1 שמנת חמוצה

1 סוכר וניל

4 כפות קמח תפוחי אדמה

אופן ההכנה:

מפרידים את הביצים ומקציפים חלבונים עם כוס סוכר בהדרגה לקצף קשה ויציב.

בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים ובתנועות עטיפה את קצף החלבונים.

(בהתחלה לוקחים 1/3 מקצף החלבונים ופשוט מערבבים בלי עטיפה ואת ה2/3 הנותרים של הקצף בתנועות עטיפה).

לוקחים תבנית 26 אפשר עגולה ומגבהים לה את השוליים ע"י נייר כסף ומשמנים בחמאה ושופכים פנימה את העיסה.

מחממים תנור לחום של 200-220 מעלות מכניסים תבנית אפיה שבפנים יש מים רותחים

מעל המים מניחים את התבנית העגולה של העוגה כ-10 דק ומורידים את המעלות ל-160 כשעה נוספת ולא מוצאים מהתנור למשך כל הלילה.

ניתן לצפות בקצפת כשמתקרר 2 שמנת מתוקה + אינסטנד פודינק וניל + 1 כוס חלב או 1/2 כוס חלב ו-1 מעדן וניל.

טיפ: במקום כל התבניות עם המים וכו' אפשר בקלות לעשות את כל השלבים בלי הגבהת השוליים פשוט לוקחים תבנית עם שוליים מובנים גבוהה ולהכניס לתנור תבנית אינגליש קייק עם מים רותחים  והעוגה בצידה של התבנית עם המים ולא בתוך ניסנו ויוצא מהמם לא פחות.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

יש לך מתכון טוב? את מוזמנת לכתוב: info@breslevcity.co.il

 

פינת המתכונים של 'ברסלב סיטי' »


עוד מפינת המתכונים:



מתכון-עוגת-שוקולד-לוטוס
מתכון-קציצות-אבוחצירא מתכון-חזה-עוף-ממולא

0 תגובות

הוספת תגובה
שם:
כותרת:
תוכן:
 
מפת אתר : ברסלב סיטי בפייסבוק : ברסלב סיטי ביוטיוב : ברסלב סיטי בגוגל+ : ברסלב סיטי בטוויטר : צור קשר : שיעורים להאזנה : שיעורים לצפיה : קונטרסים לקריאה : אש קודש : ספריית האתר : קבל עידכונים : מכתבי מוהרא"ש לגברים : מכתבי מוהרא"ש לנשים : קרן הדפסה : ביקורי הצדיק בארה"ק : חדשות ברסלב : שיחות מוהרא"ש : breslevcenter-אידיש : שאלות ותשובות בחסידות ברסלב : חסידות ברסלב : תולדות חייו של רבי נחמן מברסלב : גוגל פלוס : רבי נחמן מברסלב : שאל את הרב
עיצוב אתרים - BetaGroup