חדשות ברסלב שו"ת ברסלב מאמרים ספרי ברסלב וידאו
עונג שבת: פחזניות בטעם גן עדן

פחזניות לשבת (וגם ליום חול): מהרגע שמכינים אותן בפעם הראשונה, הן הופכות חובה לקינוח ואירוח, מתכון עם 100% הצלחה... ויותר טעים מהחנות

מתכון: 'הבנות של בלימי' | פורסם: י"ג סיון תשע"ג, 22/05/2013



זמן הכנה: 20 דקות | דרגת קושי: קל | חלבי

מרכיבים ל 15-20 פחזניות:

לבצק:

1 כוס מים

100 גרם חמאה

 1/2 כפית סוכר

1/2 כפית מלח

1 כוס קמח (140 גרם)

4 ביצים

למילוי:

1 אינסטנט פודינג בטעם וניל

1 כוס חלב

■ 1 שמנת מתוקה

לציפוי השוקולד:

■ 200 גרם שוקולד מרירה

30 גרם חמאה חתוכה לקוביות


אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל 200 מעלות.

2. מביאים לרתיחה מלאה מים, חמאה, סוכר ומלח בסיר, מוסיפים בבת אחת קמח ומערבבים מהר לבצק חלק ללא גושים. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב במשך דקה-שתיים עד שהבצק מתגבש לכדור חלק ונפרד מדפנות הסיר.

3. מסירים מהאש ומעבירים את הבצק לקערה של המיקסר, מפעילים ל-2 דקות וזאת כדי לצנן את הבצק. מוסיפים ביצה אחת תוך כדי עיבוד עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה, לא מוסיפים ביצה נוספת לפני שהראשונה נבלעה בתערובת. הבצק יתפרק לגושים וזה בסדר, ממשיכים לעבד והבצק מתחבר מחדש לבלילה מבריקה.

4. מרפדים תבנית בנייר אפיה, מעבירים את כל העיסה לשקית אוכל כדי לזלף בצורה יפה וסימטרית, או פשוט ליצור כדורים עגולים בקוטר 4 ס"מ. אם הבצק קצת דביק, אפשר לטפוח במברשת רטובה על הפחזניות כדי לשטח.

5. אופים 25 דקות עד שהפחזניות משחימות והופכות קלות למגע, לא פותחים את התנור ב-2 הדקות ראשונות. אחרי 2 דקות פותחים מעט כדי לתת לאדים לצאת החוצה, ואופים עוד 5 דקות נוספים לייבוש הפחזניות. עושים חור קטן באמצע הפחזנית לצינון דבר  שיקל בהמשך על המילוי.

6. מקציפים את חומרי המילוי לקרם יציב, ממלאים בשקית אוכל, עושים חור בינוני וממלאים את הפחזנית כשהיא פתוחה בחלקה באמצע.

7. ממיסים שוקולד במיקרוגל, מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין והתערובת הופכת חלקה ומבריקה.

8. מצננים את השוקולד וטובלים את הפחזניה מלמעלה.

טיפ:

אפשר לאוסיף אגוזים שבורים למעלה. והטעם... ברוכים הבאים לגן עדן. שבת שלום.


הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

יש לך מתכון טוב? את מוזמנת לכתוב: info@breslevcity.co.il

9 תגובות

    • 1.
    • הפחזניות נראות מעולה!!! אהבתי
      מאת: נורית קופרמן
    • 2.
    • אתר קדוש חבל להכניס דברים בטלים
      מאת: מאסטר שף
    • 3.
    • מאת: שמחה
      מתכונים אינם דברים בטלים הם מענגים את השבת וגם חשובים בסתם יום חול. חידושים במטבח אינם בטלים. ההיפך הוא הנכון. תמשיכו לשלוח מתכונים פשוטים וקלים כי אנו רוצים לגוון לכל המשפחה. תודה.
    • 4.
    • מאת: משה
      למה דברים בטלים ??
      אני בטוח, ששינן נשים שמעוניינות במתכונים לשבתות וחגים.
    • 5.
    • מאת: משה
      למה דברים בטלים ??
      אני בטוח, שישנן נשים שמעוניינות במתכונים לשבתות וחגים.
    • 6.
    • מאת: יצחק
      מה קורה לכם . אתם מכניסים מתכון חלבי לסעודת שבת לקינוח ועוד אומרים לכבוד שבת ?
      שבת אוכלים בשרי ... עוד לא הבנתי למה לא הכנסתם מתכון פרווה
    • 7.
    • מאת: שלום זמיר
      בס"ד
      אני העתקתי את המתכון (אין לי מדפסת)אישתי שתחייה
      אפתה .
      יצא פיצוץ שמור לשבת אחרי תפילת בוקר מקווים שישאר משהו עד מחר ישר כוח מתכון מעולה שבת שלום.
    • 8.
    • מאת: רחל
      ״מאסטר שף״ לא הינו אומרים כי הוא לא היה מתנגד למתכונים וכנראה את/ה מלאך ולהזכירכם אנחנו גם בני אדם וכן גם אוכל יכול להיות רוחני וכל דבר גשמי יהודי הופך אותו לרוחני כך בכל חיינו תמיד ישר כח לאתר על הרעיון הנפלא ומתוק לכבוד שבת להתענג בתענוגים
    • 9.
    • מאת: רחל
      אם הייתם מאסטר שף הייתם יודעים שאפשר להמיר במקום חמאה מרגרינה ובמקום שמנת מתוקה שמנת פרווה שתזכו לזיווג הגון כי אם הייתם נשואים הייתם מבינים בדיוק את הזמנים לחלבי במיוחד בקיץ שבקלות שותות אנו נס קפה וכן עם עוגה חלבית!!!!
הוספת תגובה
שם:
כותרת:
תוכן:
 
מפת אתר : ברסלב סיטי בפייסבוק : ברסלב סיטי ביוטיוב : ברסלב סיטי בגוגל+ : ברסלב סיטי בטוויטר : צור קשר : שיעורים להאזנה : שיעורים לצפיה : קונטרסים לקריאה : אש קודש : ספריית האתר : קבל עידכונים : מכתבי מוהרא"ש לגברים : מכתבי מוהרא"ש לנשים : קרן הדפסה : ביקורי הצדיק בארה"ק : חדשות ברסלב : שיחות מוהרא"ש : breslevcenter-אידיש : שאלות ותשובות בחסידות ברסלב : חסידות ברסלב : תולדות חייו של רבי נחמן מברסלב : גוגל פלוס : רבי נחמן מברסלב : שאל את הרב
עיצוב אתרים - BetaGroup