חדשות ברסלב שו"ת ברסלב מאמרים ספרי ברסלב וידאו
שקשוקה ברזילאית עם חצילים

שקשוקה מתובלת צבעונית ופיקנטית, ארוחה מהירה ומשביעה

מתכון: 'הבנות של בלימי' | פורסם: כ"א סיון תשע"ג, 30/05/2013



זמן הכנה: 20 דקות | דרגת קושי: קלי קלות | פרווה

מרכיבים ל-6 מנות:

לרוטב:

1/4 כוס שמן + 3 כפות שמן זית

1 חציל בינוני חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ

2 שיני שום פרוסות בעובי 1/2 ס"מ

8 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ

1/2 כפית כמון

1 כפית שטוחה של פפריקה מתוקה או חריפה

■ 6 ביצים

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

1 בצל גדול

חופן פטרוזיליה


אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת עמוקה וגדולה על להבה בינונית, מוסיפים 1/4 כוס שמן ואת קוביות החציל ומקפיצים עד להזהבה, יחד עם הבצל.

2. מנמיכים את הלהבה, יוצקים 3 כפות שמן זית, מוסיפים את פרוסות השום, ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים את העגבניות החתוכות לקוביות, מוסיפים את הכמון והפפריקה ומערבבים, וכן מלח ופלפל לפי הטעם. מבשלים 10 דקות בלי כיסוי.

3. שוברים ביצה לתוך קערית, יוצרים גומה קטנה ברוטב ומחליקים אותה למחבת, כך גם עם יתר הביצים. מכסים ומבשלים 5 דקות, לפי המידה הרצויה. הכלל הכי חשוב של השקשוקה: הרוטב צריך להיות טעים ומתובל היטב לפני שמוסיפים את הביצים!

4. מפזרים את הפטרוזיליה רגע לפני ההגשה. מומלץ להגיש בתוספת לחם טרי או פיתות, חומוס וירקות טריים. בתיאבון!


הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

יש לך מתכון טוב? את מוזמנת לכתוב: info@breslevcity.co.il

4 תגובות

    • 2.
    • רעיון נחמד ...
      מאת: מישהו
    • 3.
    • ממש מוצלח..טעים סוף הדרך
      מאת: ענבל
    • 4.
    • מאת: מאת שרי
      מהממם ניסתי למלווה מלכה טעים שילוב מוצלח כשזה פיקנטי עוד יותר ישר כוח תכתבו לנו עוד מתכונים נפלאים שרי
הוספת תגובה
שם:
כותרת:
תוכן:
 
מפת אתר : ברסלב סיטי בפייסבוק : ברסלב סיטי ביוטיוב : ברסלב סיטי בגוגל+ : ברסלב סיטי בטוויטר : צור קשר : שיעורים להאזנה : שיעורים לצפיה : קונטרסים לקריאה : אש קודש : ספריית האתר : קבל עידכונים : מכתבי מוהרא"ש לגברים : מכתבי מוהרא"ש לנשים : קרן הדפסה : ביקורי הצדיק בארה"ק : חדשות ברסלב : שיחות מוהרא"ש : שאלות ותשובות בחסידות ברסלב : חסידות ברסלב : תולדות חייו של רבי נחמן מברסלב : גוגל פלוס : רבי נחמן מברסלב : שאל את הרב
עיצוב אתרים - BetaGroup