מרק ירקות חורפי עשיר • המרקם הקטיפתי של המרק נותן תחושת שובע, ומאחד את הטעמים של כל הירקות מתכון: 'הבנות של בלימי' | פורסם: ט"ז טבת תשע"ד, 19/12/2013 |
|
|
זמן הכנה: 10 דקות | זמן בישול: 45 דקות | דרגת קושי: קל | פרווה |
|
מרכיבים:
■ 3 בצלים
■ 4 גזרים
■ חתיכה נדיבה של דלעת
■ דלורית אחת
■ 2 בטטות
■ תבלינים: מעט כמון, מלח, פלפל שחור. |
|
אופן ההכנה:
אופן הכנת המרק שונה במקצת מהכנת מרקים אחרים.
1. מקלפים וחותכים את כל הירקות לקוביות גסות.
2. שמים מעט שמן בסיר ומוסיפים את הבצלים. לאחר שהם מזהיבים, מוסיפים את יתר הירקות.
3. לאחר שהירקות קיבלו גוון של טיגון קל, יוצקים לתוך הסיר מים רותחים עד לגובה 3/4 מהסיר.
4. ברגע שהמים מבעבעים, מוסיפים את התבלינים: 1/2 כף כמון, כף שטוחה של מלח, וכפית קטנה של פלפל שחור. 5. מנמיכים את הלהבה, ומבשלים כ-45 דקות עד שהירקות מתרככים.
6. מכבים את האש, מורידים מהכיריים, וטוחנים בעזרת בלנדר ידני או מעבד מזון עד לקבלת מרקם עדין ועשיר.
טיפ:
■ אפשר להוסיף למרק (לפני הטחינה) שום – הוא מחזק מאוד את הטעם, ובריא במיוחד בימות החורף.
■ אין צורך להוסיף אבקת מרק, היות והמרקם המשולב של כל הירקות לא זקוק לשום תוספת. |
|
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
יש לך מתכון טוב? את מוזמנת לכתוב: info@breslevcity.co.il |
|