אנחנו שמחים להגיש לגולשים מתכון מצויין של חלות שיפארו את שולחן השבת, וגם: טיפים לאפייה מוצלחת שקוצרת מחמאות… מתכון: 'הבנות של בלימי' | פורסם: כ"ה אב תשע"ג, 01/08/2013 |
|
|
זמן הכנה: 20 דקות | דרגת קושי: קל | פרווה |
|
מרכיבים:
■ 2 ק"ג קמח
■ 2 כפות מלח
■ 7 כוסות מים חמימים
המתכון מאוד מדוייק, ולכן רצוי להיצמד לכמויות שציינו. |
|
אופן ההכנה:
1. מניחים בקערה את המלח, ומעליו את הקמח והסוכר . 2. מוסיפים את השמרים, ומבליעים אותם באמצעות עירבוב קל עם הקמח, אסור בשום אופן שהשמרים יגעו במלח. 3. מוסיפים לקערה את המים החמימים. עצם היותם חמימים מעניקה לבצק משובח יותר, והעיסה טופחת מעולה בזכותם. 4. לַשׁים בעדינות, ומוסיפים בהדרגה את השמן. 5. לַשׁים הכל לעיסה אחידה. אם הידיים מעט דביקות מהבצק ניתן לשמן אותן ולהמשיך ללוש, אך אין להוסיף טיפת מים מעבר למה שהמתכון דורש. לאחר שלשנו את הבצק לעיסה אחידה, ניתן לו מנוחה של 15 דקות. 6. כשעברו 15 דקות, לַשׁים שוב את הבצק למשך דקה אחת, ומניחים את הבצק בצד לתפיחה ממושכת של שעתיים. (לישה חוזרת מספר פעמים מומלצת).
זוהי הזדמנות נפלאה לקיים מצוות הפרשת חלה: מעל 1,680 גרם חובה להפריש חלה בברכה, וזה הזמן לבקש את כל משאלות ליבך, ובתוכן: "טעם גן עדן בחלות"… ו ממשיכים…
7. מחממים תנור ל-180 מעלות, ומניחים נייר אפייה על תבנית.
8.
קורצים מהבצק שלוש חתיכות זהות, ומגלגלים כל אחת מהן לרצועה ארוכה. את שלושת החתיכות קולעים לצמה ומניחים בעדינות בתבנית.
10. משאירים את החלות על התבנית כדי שיתפחו עוד קצת. הרגעים האלו עד כניסתה לתנור, גורמים לה לתפוס גובה.
11. מורחים ביצה טרופה בנדיבות מכל הכיוונים, כדי שהחלות יצאו שחומות ובוהקות. ניתן לפזר שומשום. |
|
טיפים לאפייה מוצלחת:
■ שמרים לא אוהבים לחות ורטיבות, כגון שמן ומים, ולכן רצוי להימנע מעירבוב יחדיו.
■ קמח מלא (70%) משדרג ומשביח את המתכון, והוא גם בריא ומצויין לעיכול.
■ את הקערה עם העיסה יש לכסות, כי בצק זקוק לחום כדי לתפוח.
■ ברגעי עומס, כשיש צורך להתפיח בצק מעכשיו לעכשיו, שמים שקית ניילון מעל הקערה, לוקחים קופסת גפרורים, ואת החלק שמשמש להצתה מניחים על הניילון. הפעולה הזו גורמת לחום מואץ ומקצרת את זמן ההמתנה.
■ ועל הכל – תפילה! היות שהכנת חלות הינה עת רצון גדול מאוד בו אפשר לפעול ישועות גדולות. ויש אומרים שלפי התפילות, ככה הטעם… לבריאות. |
|
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
יש לך מתכון טוב? את מוזמנת לכתוב: info@breslevcity.co.il |