אמירת "תיקון הכללי" – סגולה להצלחה
ראה לומר בכל יום העשרה מזמורי תהלים שגילה רבנו שהם תיקון הברית, והיא סגולה להצלחה.
אשר בנחל, מכתב כ תקט, תמוז התשנ"ג
השמחה – סגולה להצלחה ושיפלו אויביו תחתיו
מאוד מאוד אני מבקש אותך שתהיה רק בשמחה עצומה שאנחנו יודעים מרבי אמת שכזה, רבי שמחזק אותנו כל יום ויום ומה היינו עושים בלעדיו.
אני מוכרח להגיד לך כי השמחה זו ההצלחה שלנו, כמו שאמר רבנו (ספר המידות, אות ממון, סימן מז): "השמחה התמידית מסוגלת להצלחה", בזה שתמיד תהיה שמח ותמיד יהיה לך חיוך על הפנים בזה תצליח וכל אוייבך יפלו תחתיך.
את כל זה אנחנו מקבלים מרבנו, לכן עלינו להתחזק באמונת חכמים ולידע שיש להם כוח עליון מאד, כי הם מקושרים בו יתברך בתמידות, ומרב דבקותם באין סוף ברוך הוא על ידי זה מאיר עליהם אור השגחתו הפרטי פרטית.
אשר בנחל, מכתב רפז, חשוון התשע"ד
סעודת "מלווה מלכה" וסיפורי צדיקים – סגולות להצלחה לכל השבוע
יותר טוב שבמוצאי שבת תשב ביחד עם אנשי שלומנו ותאכלו ביחד סעודת "מלווה מלכה", ולספר סיפורי צדיקים מהבעל שם טוב הקדוש זי"ע, ותלמידיו ותלמידי תלמידיו, שזה מאוד מסוגל להצלחה לכל השבוע.
אשר בנחל, מכתב שע, כסלו התש"ע
יעזור הקדוש ברוך הוא, שתמיד תקבץ מניין מאנשי שלומנו, ותאכלו ביחד סעודת מלווה מלכה. כי באמת הסמ"ך מ"ם מאד מפחד מסעודה זו.
לכן דורשי רשומות אמרו: אשר שמו הטמא הוא ראשי תיבות: סעדת מלווה מלכה אין לעשות, כי הוא מאוד מפחד מסעודת מלווה מלכה, ונכון מאד לספר סיפורים ובפרט מהבעל שם טוב הקדוש, שזה מאוד מסוגל להצלחה.
אשר בנחל, מכתב מ. תנה, אלול התשס"ו
להתחיל במוצאי שבת בלימוד גמרא ובמעשים טובים – סגולות להצלחה בכל ימי השבוע בלימוד ובעשיית חסד
ראה להחזיק מעמד, ולא להישבר בשום פנים ואופן שבעולם. העיקר תרגיל עצמך להתחיל כל שבוע עם מצוות ומעשים טובים, ועל ידי זה תצליח בששת ימי השבוע.
לכן נהגו הצדיקים, כבר במוצאי שבת לעשות חסד עם הזולת, וכן שמעתי בשם צדיק אחד, שהזהיר את נכדיו, שהדבר הראשון במוצאי שבת – שילמדו דף גמרא, וכך יתחילו את השבוע, ועל ידי זה יזכו ללמוד במשך השבוע הרבה דפים גמרא, שזה מסוגל לבער את הקליפות שהתלבשו בבן אדם, אשרי מי שלומד הרבה דפים גמרא בכל יום ויום.
אשר בנחל, מכתב כב. תרט, מנחם אב, התשנ"ד
אמירת הלל ונתינת צדקה – סגולות למציאת חן בעיני השר
אמר רבנו (ספר המידות, אות מריבה, סימן ג): על ידי קריאת הלל, יושיע לך הקדוש ברוך הוא מאויביך. כי כשאדם מהלל ומשבח רק את הקדוש ברוך הוא, על ידי זה הוא נדבק באין סוף ברוך הוא, ועל ידי זה הוא יתברך מושיעו מאויביו, שאינם יכולים לעשות לו דבר.
ולכן הוא דבר גדול מאוד לומר הלל בשעה שהקדוש ברוך הוא עושה לו נס. וכן אמר רבנו ז"ל (ספר המידות, אות שרים, סימן ג ): "אמירת הלל וצדקה מסוגלים לחן בעיני השר". אם אדם צריך איזה ישועה דרך שר, בזה שהוא אומר הלל לקדוש ברוך הוא, והוא נותן צדקה, מוצא חן בעיני השר ורואה ישועה.
הגדה של פסח, ע"פ פרוש אור זרוע, עמ' רכח