זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפייה: 20-25 דקות
מס’ מנות: 7-8 יחידות
סוג: פרווה
מצרכים:
500 גרם קמח לבן (3.5 כוסות)
שקית שמרים יבשים (11 גרם)
3 כפות סוכר
חצי ביצה טרופה (*לטבעונים/רגישים לביצים – ניתן לוותר על הביצה ולהוסיף 2-4 כפות מים)
כוס מים חמימים (240 מ”ל)
3 כפות שמן זית
כפית מלח
לציפוי: חצי ביצה טרופה, שומשום (*לטבעונים/רגישים לביצים – במקום ביצה טרופה אפשר להבריש בכף שמן+3 כפות מים)
אופן הכנה:
-מערבבים בעזרת כף את הקמח עם השמרים. מוסיפים סוכר ומערבבים.
-מוסיפים חצי ביצה טרופה ומים ומערבבים עד שהתערובת מתחילה להתגבש. מוסיפים שמן ומערבבים. לשים עם הידיים במשך 3-4 דקות עד לקבלת בצק אחיד, רך, גמיש ומעט דביק (אם הבצק יבש/פירורי- יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה. אם הבצק דביק מידי- יש להוסיף מעט קמח). מוסיפים מלח בצורה אחידה וממשיכים ללוש 3-4 דקות נוספות (כמובן שאפשר ומומלץ להשתמש במיקסר עם וו לישה).
-מניחים את הבצק בקערה, מכסים במגבת ומניחים לו לתפוח כשעה.
-מחלקים את הבצק ל 7-8 כדורים שווים. מכל כדור יוצרים גליל באורך של כ-25 ס”מ או בייגלה (יוצרים חור באמצע כל כדור בצק ומרחיבים את החור לקבלת צורה של בייגלה). מניחים על נייר אפיה במרווחים קלים.
-מכסים במגבת ומתפיחים במשך חצי שעה (לאחר 20 דקות יש להדליק את התנור ל200 מעלות).
-מברישים כל גליל/בייגלה בחצי ביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות.
-מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 20-25 דקות, עד להזהבה יפה.