הרכיבים:
לבצק:
- 1 קילו קמח רב תכליתי (קמח לבן)
קמח רב תכליתי (קמח לבן)
- 4 כפות סוכר לבן
סוכר לבן
- 3 כפות סילאן או דבש
- 1 כף שטוחה מלח
- 1/2 2 עד 3 כוסות מים
לעיצוב:
- 1/2 כוס שמן
- 100 גרם מרגרינה או חמאה מומסת
אופן ההכנה:
- מעבירים לקערת מיקסר את כל המרכיבים מלבד המים ומערבבים היטב. מוסיפים 2 כוסות מים ולשים באמצעות וו לישה עד שהמים נטמעים בקמח. ממשיכים להוסיף מים באיטיות ובהדרגה, רק עד שמתקבל בצק חלק, גמיש ונוח לעבודה.
- משמנים את בצק מלמעלה, מכסים במגבת או בניילון נצמד ומשהים למשך שעה.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים ל-14 כדורים (כל כדור ישקול כ-110 גרם). מעבירים לתבנית עם שוליים גבוהים ויוצקים עליהם ומסביבם את השמן, על מנת שהכדורים לא יידבקו זה לזה. משהים למשך שעה בטמפרטורת החדר ועד לילה במקרר.
- מרדדים כדור בצק בידיים או במערוך למלבן גדול ודק ככל הניתן. מורחים בשכבה דקה של חמאה או מרגרינה מומסת ומקפלים באופן הבא: את השליש הימני מקפלים פנימה ועליו את השליש השמאלי, כך שיתקבל מלבן ארוך. מגלגלים בעדינות לרולדה הדוקה, תוך כדי מתיחות קלות של הבצק.
- מעבירים את הג'חנון המגולגל למגש המשומן וממשיכים באותו אופן עם יתר כדורי הבצק. אם רוצים אופים מיד ואם לא, משמנים היטב, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר.
- מחממים תנור ל-100 מעלות.
- מרטיבים נייר אפייה ומרפדים בו תחתית של סיר ג'חנון. אם רוצים אפשר להניח עליו שכבה של פרוסות לחם רטובות מעט ועליהן עוד נייר אפייה רטוב, כדי למנוע התייבשות של השכבה התחתונה.
- מסדרים את הג'חנונים בצפיפות בסיר ומעל כל שכבה מניחים נייר אפייה רטוב, כדי שהם לא יידבקו זה לזה. סוגרים בנייר אפייה רטוב נוסף ואם רוצים, מניחים עליו ביצים קשות שבישלתם מראש, כדי שישחימו בתנור. סוגרים את הסיר.
- אופים את הג'חנונים בתנור החם כ-12 שעות. מומלץ לזלף מעט מים לתוך הסיר בשעתיים האחרונות של האפייה, כדי שהג'חנונים ייספגו עוד מעט לחות. מגישים עם הביצים ועגבניות טריות מרוסקות.