ברוך דיין האמת: הבוקר (שני) התקבלה הידיעה המרה על פטירתו של הגה"צ הרב אלעזר מרדכי קעניג זצ"ל, מגדולי רבני ברסלב ומנהיג קהילת ננמ"ח בצפת.
היה בנו של הרה"ח ר' גדליה אהרן קעניג, מגדולי חסידי ברסלב בדור הקודם.
כבר תקופה שהגה"צ זצ"ל לא חש בטוב, ותפילות לרפואתו השלמה נישאו בכל רחבי העולם. הבוקר היה אמור לצאת בטיסה לארה"ב, כדי לעבור טיפול מציל חיים, אך הלילה הוא הובהל לטיפול נמרץ עקב קצר נשימתי חמור, ולאחר מספר שעות ניצחו אראלים את המצוקים ונשמתו הטהורה עלתה לגנזי מרומים.
כ"ק מוהרא"ש והרב קעניג זיע"א בשיחה לבבית, בראיון משותף שהעניקו לירחון 'ניצוצות' על הנסיעה לאומן בראש השנה |
לגה"צ זצ"ל היה קשר הדוק עם כ"ק מוהרא"ש זיע"א, הוא היה מגיע פעמים רבות ליבנאל, וכמעט בכל ראש השנה היה מגיע לבקר את הצדיק בדירתו באומן.
לרבים מחסידיו הורה הצדיק להביא את הרב קעניג זצ"ל – ששימש כמוהל במשך שנים ארוכות – כדי שימול את בנם, וכך התקיימו בריתות רבות בהן היה הגה"צ זצ"ל המוהל וכ"ק מוהרא"ש הסנדק.
לוויתו תתקיים היום ותצא מבית מדרשו בצפת, וכל בית ישראל יבכו את השריפה אשר שרף ה'.
מוהרא״ש אם הרב קעניג בצעירותם
תמונה נדירה – מוהרא״ש עם הרב גדליה קעניג