בסייעתא דשמיא נפתח כולל ערב "תפארת מוהרא"ש" לאנ"ש שעובדים במשך היום לפרנסתם, ועתה יוכלו לבא בשעות הערב ולשמוע שיעורי תורה בדף היומי מפי הרה"ג רבי אברהם נאור שליט"א וכן שיעורים בספרי חסידות, ספרי רבנו ז"ל מוהרנ"ת ז"ל ומוהרא"ש ז"ל.
את מעמד הפתיחה כיבדו רבני בית ההוראה שליט"א שדיברו ממעלת לימוד התורה הקדושה, וכמה היה חשוב לכ"ק מוהרא"ש זי"ע שיהיו כמה שיותר שיעורי תורה, ואנ"ש יהיו מונחים ראשם ורובם בלימוד התורה הקדושה, כי הם חיינו ואורך ימינו, והעלו זיכרונות מכולל ערב עם שיעורי תורה שהקים כ"ק מוהרא"ש זי"ע לפני למעלה מעשור שנים עוד בבית הכנסת הגדול "היכל הקודש" בו מסרו רבני בית ההוראה שיעורי הלכה.
שמענו דברי חיזוק בשידור חי מפי הרה"צ רבי נחמן שיק שליט"א שממקום מושבו בארה"ב מסר שיחה מחזקת לאנ"ש ממעלת לימוד התורה, שאדם שעה או שעתיים ביום, והביא בשם גדולי ומאורי החסידות ממעלת לימוד התורה הקדושה, במיוחד בימים קדושים אלו שיצאנו מהימים הנוראים ואנו לקראת חג החנוכה, שהרה"ק מזידיטשויב זי"ע אמר שלילות החורף הם כמו ימי חול המועד בקדושתם, וידועה אימרתו של הרה"ק רבי פנחס מקוריץ שקרא ללילות החורף 'די גאלדנע נאכט' – לילות הזהב, לכן אשרי מי שזוכה להתנתק מכל עיסוקיו ומהפלאפון וכו', ולשבת שעה אחת או שעתיים וללמוד תורה, שאין דבר שמשמח ומחייה את האדם כמו התורה הקדושה, שזה היה כל רצונו של הצדיק, שאנ"ש יעסקו בתורה,
ולסיום בירך את הקהל שיזכו להגדיל תורה ולהאדירה ונזכה לראות בקרוב בגילוי שכינה ובבניין בית המקדש.
את הערב חתם ראש הכולל הרב צבי רחמים הי"ו שפירט כיצד התקיימו שיעורי ההלכה והחסידות מידי יום, ואמר שתקוותו הוא שיתרבו ספסלי בית המדרש עד שנצטרך אי"ה לעבור וללמוד בבית הכנסת הגדול.
וכבר אמרו חז"ל: "מיום שחרב בית המקדש אין לו להקב"ה בעולמו אלא ד' אמות של הלכה בלבד"

















