רכיבים
2 כוסות (280 ג’) קמח תופח
2 כפות (25 ג’) סוכר
שליש כפית מלח
5 כפות (50 מ”ל) שמן
מיכל יוגורט או שמנת חמוצה (200 מ”ל)
למילוי: קוביות שוקולד חלב חצויות
למריחה מעל: ביצה טרופה או שמן
לקישוט: שומשום (לא חובה)
אופן ההכנה
-מערבבים את החומרים בקערה לפי הסדר הרשום. את היוגורט יש להוסיף בהדרגה עד לקבלת עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה (מערבבים תחילה עם כף ואח”כ לשים מעט עם הידיים).
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומכל חצי יוצרים 10 כדורים קטנים בקוטר של כ-3 ס”מ.
-בעזרת האצבעות יוצרים שקע בכדור וממלאים בחצי קובית שוקולד. סוגרים חזרה לכדור ומניחים על נייר אפיה.
-מברישים בביצה טרופה או שמן ומפזרים מעל שומשום.
-מכניסים לתנור ואופים במשך 20-22 דקות, עד להזהבה יפה.