זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 5 דקות
מס’ מנות: 20 פנקייקים
סוג: חלבי
מצרכים:
2 ביצים
2 כפות (25 ג') סוכר
שקית סוכר וניל (10 ג')
כוס וחצי (360 מ"ל) חלב
2 כפות שמן
2 כוסות (280 ג') קמח תופח
למילוי: ריבה מהסוג שאוהבים
אופן הכנה:
-מערבבים בעזרת מטרפה את חומרים לפי הסדר הרשום, עד לקבלת בלילה חלקה.
-משמנים מחבת רחבה בכף שמן (יש להשתמש במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק) וכשהמחבת חמה יוצקים את הבלילה למחבת בעזרת כף (בכמות של כף מלאה). מוסיפים במרכז חצי כפית ריבה ומעל יוצקים כחצי כף מהבלילה (הבלילה אמורה לכסות את הריבה).
-מכסים את המחבת ומשאירים במשך 2-3 דקות, עד שהתחתית נעשית יציבה (אש בינונית). הופכים צד, מכסים את המחבת ומשאירים במשך כ-2 דקות נוספות.