עוגה גאונית בפשטותה. הדבש משמש בה כמרכיב המתקה עיקרי ומוסיף בריאות אנטיבקטריאלית מהטבע. כל העוגה מכילה כ2,200 קלוריות, אם מחלקים את האינגליש קייק ל12 פרוסות, בכל פרוסה כ185 קלוריות. חתכו לכם פרוסה, והעבירו לצלחת. זוכרים ששלב הצלחת הוא חשוב? כדי לא למצוא את עצמכם מנשנשים ישר מהתבנית. תכינו כוס תה או קפה ותהנו מכל רגע.
מצרכים: תבנית אינגליש קייק
מרכיבים:
ביצה (אחת)
100 ג' סוכר (חצי כוס)
60 מ"ל שמן (רבע כוס)
240 מ"ל קפה שחור מוכן לשתייה (כוס)
חצי כוס דבש
קורט מלח
חצי כפית א. סודה לשתייה
כפית קינמון
140 קמח (כוס קמח)
כפית אבקת אפייה
1. לחמם תנור ל 170 מעלות.
2. לטרוף ביצה וסוכר כמה שניות להוסיף את השמן לטרוף עוד כמה שניות להוסיף דבש להמשיך לטרוף ולהוסיף את הקפה שחור, מלח, קינמון לטרוף כמה שניות ולהוסיף את הסודה לשתייה והקמח ואבקת אפייה ולערבב עד שיש בלילה חלקה ללא גושים.
3. לשמן תבנית למלא בבלילה ולאפות כ 45 דקות.