תבנית בינונית קטנה בגודל 22X31
מצרכים לעוגה:
3 ביצים
כוס (200 ג') סוכר
שקית (10 ג') סוכר וניל
3/4 כוס (150 ג') שמן
1.5 כוסות (360 ג') מים חמים
2 כוסות (280 ג') קמח תופח
4 כפות (40 ג') קקאו
מצרכים לגנאש:
מיכל שמנת מתוקה להקצפה או קצפת צמחית (250 מ"ל)
150 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
50 גרם חמאה או מרגרינה
אופן הכנה:
מערבבים את כל חומרי העוגה יחד (קודם מקציפים את הביצים, אח"כ שמן וסוכר. מוסיפים מים חמים ובסוף קמח וקקאו). מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך 35-40 דקות.
הכנת הגנאש: מרתיחים בפינג'אן שמנת מתוקה. מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד והחמאה. ממתינים 2 דקות ומערבבים.
כשהעוגה מוכנה ובעודה חמה, מחוררים אותה עם קיסם עד התחתית ושופכים את הגנאש מעל העוגה. מצננים את העוגה לטמפ' החדר ושומרים את העוגה בקירור.