סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
חצי כוס (100 ג') סוכר
שליש כוס (120 מ"ל) שמן
4 כפות (40 מ"ל) מיץ לימון
חצי (120 מ"ל) כוס מים
רבע כוס עלי נענע שלמים בלי הגבעול (לא לדחוס)
כפית שטוחה גרידת קליפת לימון (לא חובה)
כוס (140 ג') קמח תופח
2 כפות (20 ג') קורנפלור
לזיגוג: 3 כפות (24 ג') אבקת סוכר + כף (10 מ"ל) מיץ לימון
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-טוחנים בבלנדר את עלי הנענע עם המים ומיץ הלימון עד למרקם אחיד.
-מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, מיץ לימונענע, גרידת לימון ומערבבים. מוסיפים קמח תופח וקורנפלור ומערבבים לתערובת אחידה.
-מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים במשך 25-30 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
-מערבבים בכוס 3 כפות אבקת סוכר עם כף מיץ לימון עד לקבלת סירופ לבן סמיך. לאחר שהעוגה התקררה מזלפים פסים בעזרת כפית.