זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול: 40 דקות
סוג: חלבי
רכיבים
מחבת בקוטר 20 ס"מ
2 כוסות (280 ג') קמח לבן
2 כפיות (10 ג') אבקת אפיה
1 שקית (10 ג') סוכר וניל (*אפשר לשים כפית תמצית וניל + כף שטוחה סוכר)
2 כפות (25 ג') סוכר
2 ביצים
3 כפות שמן
2 כוסות (240 מ"ל) חלב (טיפ: אם רוצים פנקייק אוורירי ועבה מומלץ לשלב כוס ריוויון או יוגורט עם כוס חלב)
*ממרח שוקולד שאוהבים
אופן ההכנה
-מערבבים היטב את כל החומרים בקערה עם מטרפה עד לקבלת בלילה חלקה.
-משמנים מחבת בקוטר 20 ס"מ עם שמן (חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק). כשהמחבת חמה יוצקים לתוכה רבע מכמות הבלילה. מכסים את המחבת ומשאירים על אש בינונית-נמוכה במשך 4-5 דקות, עד שמופיעות בועות קטנות בחלק העליון והחלק התחתון מתייצב. בעזרת תרווד הופכים את הפנקייק צד, מכסים ומשאירים למשך 4-5 דקות נוספות. מעבירים לצלחת.
-כך ממשיכים להכין 3 פנקייקים נוספים (יש לשמן את המחבת בכל פעם).
הכנת העוגה:
-מניחים פנקייק על צלחת שטוחה ומורחים בממרח שוקולד. מניחים מעל פנקייק נוסף וגם אותו מורחים בממרח שוקולד. כך ממשיכים עד לקבלת עוגת שכבות שמורכבת מ-4 פנקייקים ובניהם שוקולד. מורחים ממרח שוקולד גם על החלק העליון ומפזרים מעט סוכריות צבעוניות (לא חובה).
טיפים והערות
העוגה טעימה באותו יום, לאחר יום במקרר יש שינוי בטעם ובמרקם.