זמן הכנה 10 דקות
זמן בישול/אפייה 30-35 דקות
סוג פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
חצי כוס (100 ג') סוכר
חצי כוס (120 מ"ל) שמן
חצי כוס (120 מ"ל) מים עם נס קפה (יש לערבב כפית נס קפה מגורען עם חצי כוס מים)
כוס + כף (152 ג') קמח תופח
חצי כפית אבקת קקאו
למלית:
שליש כוס (40 ג') אגוזים טחונים
שליש כפית אבקת קינמון
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים (בעזרת כף או מיקסר) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן ונס קפה ומערבבים. בסוף מוסיפים קמח תופח ואבקת קקאו ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים.
-מערבבים בקערית קטנה נפרדת את חומרי המלית – אגוזים קצוצים ואבקת קינמון.
-יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית המשומנת, מפזרים מעל מחצית מכמות המלית (אגוזים וקינמון) ומעל יוצקים את יתרת הבלילה. מפזרים מעל את יתרת תערובת המלית.
-מכניסים לתנור ואופים במשך 30-35 דקות.