זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 ביצים
שליש כוס (80 מ"ל) שמן
חצי כוס (120 מ"ל) סירופ מייפל טבעי
חצי כוס (120 מ"ל) מים
כוס (140 ג') קמח תופח
כף וחצי (15 ג') אבקת קקאו
לציפוי: 50 גרם שוקולד מריר, כף שמן, כף מלאה מייפל, כף מים
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים את הביצים עם השמן. מוסיפים סירופ מייפל ומים ומערבבים. מוסיפים קמח תופח וקקאו ומערבבים עד לתערובת אחידה.
-מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 25-30 דקות, מכניסים קיסם עד שהוא יצא יבש על מנת שנדע כאשר האפייה הסתיימה.
-מכינים את הציפוי: מניחים בקערית קוביות שוקולד מריר, כף שמן, כף מים וכף מייפל ומחממים במיקרוגל במשך 10-15 שניות. מוציאים ומערבבים. שמים מעל העוגה בעודה חמה