רכיבים
תבנית שקעים/מאפינס
1 ביצה L או XL
שליש כוס (80 מ"ל) שמן קנולה
שליש כוס (80 מ"ל) סירופ מייפל (רצוי טבעי)
⅔ כוס (160 מ"ל) מיץ תפוזים
¾ כוס (80 ג') קמח כוסמין לבן או 70% (אפשר להשתמש גם בקמח רגיל)
חצי כוס (40 ג') שיבולת שועל דקה (קוואקר דק/להכנה מהירה)
שליש כוס אגוזים קצוצים דק מכל סוג (אגוזי מלך, פקאן, שקדים וכו')
1 כפית (5 ג') אבקת אפיה
חצי כפית אבקת קינמון
תוספות (לא חובה): 2 כפות קוקוס טחון ו/או 3 כפות שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס במנג'טים (אם משתמשים בתבנית מאפינס מסיליקון מספיק לשמן את השקעים).
-מערבבים בקערה ביצה, שמן, סירופ מייפל ומיץ תפוזים. בקערה נפרדת מערבבים: קמח, שיבולת שועל, אגוזים, אבקת אפיה וקינמון (אפשר להוסיף גם קוקוס ו/או שוקולד צ'יפס).
-מוסיפים את תערובת היבשים לקערת הרטובים ומערבבים עד לאיחוד חומרים (יש להימנע מערבוב יתר שעלול לפגוע באווריריות המאפינס).
-יוצקים את התערובת לתוך המנג'טים ואופים בתנור במשך 22-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
-מוציאים מהתנור ומניחים למאפינס להתקרר לגמרי.