תשובת מוהרא"ש הצדיק מיבנאל לשאלה, האם יש עניין לנסוע לציון רבי נחמן מברסלב גם בשבת חנוכה ושבועות?:
רבנו ז"ל הבטיח בחיים חיותו מי שיהיה אצלו השלושה זמנים: ראש השנה, שבת חנוכה, ובשבועות הוא יינצל מעולם התוהו.
מה זה עולם התוהו? כשאדם נפטר מזה העולם, לוקח לו הרבה זמן עד שעולה אל בית דין של מעלה, כי במה שאדם חושב בחיים חיותו, זה הוא חושב לאחר ההסתלקות שלו, אדם צריך רחמי שמים לזכור אחרי שנפטר שהוא נפטר, כי על פי רוב האדם חושב שהוא ישן שינה עמוקה, וחולם חלומות ונדמה לו בחלום כאילו הוא עוסק בעסקים שלו, וכאילו נוסע נסיעות, כאילו הוא רב עם בני אדם, והוא לא תופס שהוא כבר נפטר, בשביל זה הזהיר רבנו ז"ל שטוב מאוד להזכיר לנפטר בתוך האוזן ולהגיד לו 'תדע לך שאתה נפטר ותתעקש שאתה רוצה ללכת אל רבנו ז"ל לתיקון', וזה נקרא 'עולם התוהו' שמסכן מסתובב באוויר העולם, נשמתו מסתובבת, לפני שנכנס לבית דין של מעלה, זה יכול לקחת שנים על גבי שנים.
אבל אם אדם זוכה להיות בשלושה זמנים האלו אצל רבנו ז"ל, אז הוא ניצל מ'עולם התוהו', וזה היה רק בחיים חיותו של רבנו ז"ל, העניין של ראש השנה זה רצה רבנו ז"ל שנהיה אצלו אפילו אחר ההסתלקות שלו, עד סוף כל הדורות, עד שנזכה להגאולה השלימה ואחר כך יהיה תחיית המתים, 'ראש השנה' רבנו ז"ל הדגיש שמוכרחים להיות אצלו על ראש השנה, עד כדי כך שהוא אמר שמי שמאמין בו שיעשה רעש ופרסומת הכי גדולה להיות אצלו בראש השנה, ובראש השנה הוא יכול לתקן אנשים שאפילו כל השנה לא היה יכול לתקן, תתארו לעצמכם, רבנו ז"ל יכול לתקן את כל הפגומים, את כל המלוכלכים בזוהמת חטאיהם, והנה נמצא נשמה פגומה כזו, שחטאה כל כך הרבה, שגם רבנו ז"ל לא יכול לתקן אותה כל השנה, שזה פלא על גבי פלא הנשמה הזו, מי יודע מה שהיא עשתה, אומר רבנו ז"ל אפילו נשמה כזאת אני יכול לתקן בראש השנה.
ולכן העניין של ראש השנה שייך לכלל נשמות ישראל, וצריכים לעשות את הפרסומת הכי גדולה, להביא מה שיותר אנשים על ציון רבנו ז"ל לראש השנה, ורק ראש השנה שייך גם אחר ההסתלקות של רבנו ז"ל, מה שאין כן שבת חנוכה, וחג השבועות, אז אנ"ש היו מתקבצים כל אחד ואחד בעירו, בבית הכנסת הנקרא על שם הצדיק, וזה היה כך במשך כל הדורות, מלבד אלו שגרו סמוך לאומן נסעו לאומן.
לאחרונה שנפתח כבר 'מסך הברזל', ויכולים לנסוע אל ציון רבנו ז"ל וזה לא עולה כל כך הרבה כסף, מארץ ישראל תוך שעתיים וחצי מגיעים אצל ציון רבנו ז"ל, אז יש המון מאנ"ש שעשו לעצמם את החשבון מדוע שלא נסע גם בשבועות ובשבת חנוכה אצל ציון רבנו ז"ל.
ולכן זה דבר גדול מאוד, אבל צריכים לזכור שזה לא חובה, כי אנחנו יודעים שעל כל דבר ודבר שרבנו ז"ל ציווה יש על זה מניעות עצומות, הסמ"ך מ"ם מתפשט על אורכו ורוחבו לא לעזוב ולא ליתן שדבר רבנו ז"ל יימשך בעולם, כי הוא מאוד מאוד מפחד מרבנו ז"ל, הוא ייתן שיתגלה הכל אבל לא אור רבנו ז"ל, כי הוא יודע שאור רבנו ז"ל יתפשט בעולם אין לו כבר מה לעשות, כמו שסיפר לנו רבנו ז"ל (סיפורי מעשיות מעשה ז' מהזבוב והעכביש): שקודם שירדה נשמתו אל זה העולם, צעק הסמ"ך מ"ם אם הנשמה הזאת תרד אין לי כבר מה לעשות בזה העולם, אמרו לו הנשמה הזו מוכרחת לצאת לזה העולם ואתה תמצא לעצמך עצה, הוא יצא ומצא איזה זקן שצחקו, ואמר הנשמה הזאת יכולה כבר לרדת אני לא מפחד ממנה, והעצה היה שיצחקו… הכל יהיה צחוק… ולכן הוא עושה כל מיני פעולות שבעולם שדבר רבנו ז"ל לא יתגלה בעולם, ויש מניעות עצומות על כל דבר ודבר.
לכן אם אנחנו ניקח על עצמנו, שמוכרחים להיות גם בשבועות וגם בשבת חנוכה, אז יתפשט עלינו המניעות כל כך שאז לא נבוא אליו בראש השנה, שאז הוא הקפיד שנהיה אצלו, ולכן מי שיכול להיות בראש השנה בשבועות ושבת חנוכה אשרי לו ואשרי חלקו, אבל מי שלא יכול שעל כל פנים יתקבץ בקיבוץ של אנ"ש שמתפללים יחד ולומדים ביחד את תורת רבנו ז"ל אבל החוב זה רק על ראש השנה, ראש השנה אז כולם צריכים לבוא אצל רבנו ז"ל!

















