החל מי"ב שבט (25.1 למניינם) הודיע משרד הבריאות כי בעקבות העלייה בתחלואה והחשש מ'מוטציות' שיכנסו לארץ כל הנכנסים לארץ יצטרכו לשהות במשך 14 יום בבידוד, כאשר מידי שבוע מאריכים את תוקף ההחלטה לשבוע נוסף, זאת בנוסף לאישור קבלת אישור מוועדת חריגים שתאשר כניסה לארץ רק למקרים הומניטריים ולאזרחי ישראל בלבד.
יהודים רבים שהגיעו לפקוד את ציון רבנו ז"ל נאלצו להישאר באומן ללא אפשרות חזרה, אמש החליטה הממשלה כי ביום ראשון הקרוב (06.3.21) תותר כניסה של עד 3,000 ישראלים ליום, ותאכף על ידי משרד התחבורה באמצעות מכסות המושבים שתתיר לכל חברת תעופה להפעיל. מספר הטיסות עדיין ישאר יחסית מצומצם אך צפוי להתרחב בקרוב, משמעות ההחלטה היא שהחסידים הרבים שהיו באומן יוכלו לשוב ארצה, כשבמקום להיכנס לבידוד במלונית, הנכנסים ארצה יצטרכו לענוד על ידם צמיד אלקטרוני שיינטר את מיקומם וזאת כדי לבדוק שהם לא יוצאים מהבידוד הביתי.
עלות הצמיד הוא 15 ש"ח ליום וזאת בנוסף לסכום הפיקדון שנאלצים להפקיד עם קבלתו.
כל הנוסעים הנכנסים לארץ יחויבו בהצגת תוצאות בדיקת קורונה שלילית ובבדיקת קורונה עם הנחיתה כולל מחוסנים ומחלימים. מחוסנים ומחלימים יהיו פטורים מבידוד וכל שאר הנוסעים יאלצו לבחור בין בידוד ביתי עם צמיד אלקטרוני או בידוד במלונית.
אישורי מחלים ניתנים על ידי קופות החולים למי שחלה והחלים מנגיף הקורונה, או שערך בדיקה סרולוגית ובה נמצאו בגופו רמות גבוהות של נוגדנים, כפי שהטווה משרד הבריאות.