|
||||||||||||
מתכון למאכל חובה על שולחן המימונה 'חג האמונה' – המופלטה!!! מתכון: ש.ס | פורסם: כ"ב' בניסן תשע"ז, 18/04/2017 |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
||||||||||||
זמן הכנה: 30 דקות | דרגת קושי: קלי קלות | חלבי | פרווה | ||||||||||||
|
||||||||||||
חומרים: 1 ק"ג קמח חצי כפית שמרים מעט שמן לטיגון. תוספות להגשה: חמאה, ודבש.
אופן ההכנה: 11. לשים את החומרים לבצק רך ומתפיחים 10 דקות.
2. קורצים מהבצק כדורים בגודל חצי ביצה ומניחים במרווחים בתבנית משומנת בהרבה שמן. מחכים עד לכמעט הכפלת הנפח כ30 דקות.
3. על שיש משומן פותחים עם פנים כף היד את הבצק לעלה דקיק ושקוף ומניחים בזהירות במחבת טפלון משומנת קלות והופכים כשמתייצב. מניחים עוד עלה על המופלטה המוכנה והופכים, כך ממשיכים עם כל עלי המופלטה שבגלל השמן לא ידבקו. שימו לב לעבוד עם פנים כף היד ולא עם האצבעות.
שיטה קלה ומיוחדת: לגזור 2עיגולים מנייר אפייה לרדד את עיגול הבצק בניהם, להפריד דף אחד ולהניח במחבת (הצד שללא הנייר על המחבת ואז מורידים את הנייר השני וכך ממשיכים ליצור שכבה על שכבה).
תהנו!
הכנתם? ספרו לנו איך יצא! יש לך מתכון טוב? את מוזמנת לכתוב: info@breslevcity.co.il
|
||||||||||||
|