הסלט הכי הכי שכולם אוהבים להוסיף על החלות של שבת ולהתענג בתענוגים… הרבה שמות ניתנו לסלט הזה – מטבוחה, מרדומה, ואפילו מרמומה, אז תבחרו שם ובוא נתחיל. מתכון: 'הטריפולטאי' | פורסם: כ' סיוון תשע"ו, 26/06/2016 |
|
|
זמן הכנה: 10 דקות | בישול: ארוך | דרגת קושי: סבלנות | פרווה |
|
מרכיבים:
■ 1 ק"ג עגבניות טריות ( קופסא של עגבניות מרוסקות ללא רסק לעצלנים שביננו)
■ 1-3 כפות מלח (לפי הטעם)
■ 2-3 פלפלים חריפים אדום/ירוק
אפשר לשנות לפי הטעם את החריף והשמן ( לא כל כך בריא:). |
|
אופן ההכנה:
1. חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומועכים קלות את מה שחתכנו.
2. חותכים את הפלפלים דק דק.
3. מקלפים את השום. 4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות לתוך הסיר ומעליהם את הפלפלים ואת השום כותשים מעל הכל. 5. עכשיו צריך הרבה סבלנות – נותנים לסיר לרתוח כמה דקות עד שהכל יבעבע, מערבבים ואז מנמיכים את האש ונותנים למיים שבסיר להספג ולהתאדות לגמרי אבל לגמרי!!!. 6. אחרי שהמיים התאדו ונשאר לנו רק עגבניות מבושלות ללא נוזלים, מוסיפים בהדרגה את השמן. 7. מוסיפים פפריקה ומלח לפי הטעם. 8. מערבבים ומבשלים עוד כ5 דקות.
9. זהו זה, עכשיו תחתכו חתיכת חלה ותהנו.
|
|
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
יש לך מתכון טוב? אתם מוזמנים לכתוב: info@breslevcity.co.il |