![]() |
||||||||||||||||||||||||
עוגת גבינה מושלמת לשבת מתכון: ע. נעים | פורסם: י"ד כסלו תשע"ז, 14/12/2016 |
||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
זמן הכנה: 20 דקות | דרגת קושי: קלי קלות | חלבי |
||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
חומרים לבצק:
200 גרם חמאה ( 2 חב' )
3 כוסות קמח
4 כפות סוכר
1 ביצה
1 שקית אבקת אפיה
למלית:
2 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
500 גר גבינה לבנה 5% -9%
11/4 כוסות חלב
1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה:
בצק: יש להמיס את החמאה במיקרוגל או על סיר באש נמוכה.
להוסיף את כל החומרים לבצק וללוש היטב.
לחלק את הבצק ל2/3 ו1/3.
בתבנית אפיה בקוטר 26 מרפדים ב2/3 בצק.
וה1/3 בצק על נייר אפיה לא חשוב באיזה צורה (לפירורים מעל)
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ20-25 דק' עד שנהיה זהוב.
מוציאים ומקררים את הבצק.
למלית: להקציף שמנת מתוקה ואינסטנט.
להוסיף גבינה לבנה, חלב וסוכר להמשיך להקציף.
הרכבה: לשפוך את המילוי מעל 2/3 הבצק האפוי שבתבנית.
טיפ: אפשר להכין כדורי גבינה מאותה המלית שאליה מכניסים חב' וחצי של פתי בר
טיפ: במקום הגבינה הלבנה ניתן להשתמש בשמנת חמוצה לעוגת שמנת ופירורים.
|
||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
הכנתם? ספרו לנו איך יצא! יש לך מתכון טוב? את מוזמנת לכתוב: info@breslevcity.co.il |
||||||||||||||||||||||||
|