את המתכון הזה קיבלתי מחברה טובה. ערב חג שני, אורחים מגיעים ואני בלחץ מה להכין? כבר הכנו הכל… זה כבר סוף החג ונגמרו כל הפעלולים במטבח ואז… חברתי הטובה הפתיעה אותי במתכון כל כך פשוט והפשוט הזה פשוט התחסל כי הכי פשוט הכי טעים… מתכון: 'ש.ס' | פורסם: ו' תמוז תשע"ו, 12/07/2016 |
|
![]() |
|
זמן הכנה: 30 דקות | בישול: בינוני | דרגת קושי: קל | בשרי |
|
מרכיבים לקציצות:
■ קילו חזה עוף טחון (עדיף לטחון בבית)
■ 1 בצל מגורד
■ צרור פטרוזליה ( לא חובה) קצוצה
■ פלפל שחור
■ אבקת מרק עוף
■ פפריקה
■ טיפה כמון |
|
מרכיבים לרוטב:
■ בצל פרוס לרצועות ■ פטריות טריות חתוכות לרצועות ■ חצי גמבה חתוכה לרצועות דקות ■ 2 כוסות מים ■ כף אבקת מרק עוף ■ פלפל שחור ■ פפריקה |
|
אופן הכנת הרוטב:
1. את הבצל מזהיבים מעט עם מעט שמן.
2. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים מעט.
3. מוסיפים את הגמבה לשתי דקות הקפצה גם.
4. מוסיפים את התבלינים והמים (בגובה הירקות), מרתיחים ומנמיכים את האש. |
|
אופן הכנת הקציצות:
יוצרים עיגולים ומטגנים כול קציצה דקה מכול צד ומיד מכניסים לסיר. 4. מרתיחים מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה במידה והמים אוזלים יש להוסיף חצי כוס מים בסופו של עניין יוצא סיר קציצות מונחות על מצע פטריות בצל וגמבה ללא הרבה רוטב בכלל.
טעים ביותר מתכון מנצח שמאז מלווה אותנו גם בשבת… תהנו |
|
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
יש לך מתכון טוב? אתם מוזמנים לכתוב: info@breslevcity.co.il |