רולדת תפוחי אדמה בשר ופטריות מה יש לא לאהוב … מתכון: 'ברסלב סיטי' | פורסם: כ"ג חשוון תשע"ז, 24/11/2016 |
|||||||||
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
|
|||||||||
זמן הכנה: סבלנות | דרגת קושי: בינוני | בשרי |
|||||||||
|
|||||||||
מרכיבים:
■ 6 תפו"א גדולים אפוים עם נייר כסף עטוף, כל תפו"א על החום הכי גבוה כשעה וחצי שעתיים
■ 2 ביצים
■ בצל מטוגן
■ כוס וחצי קמח תפו"א
■ בשר טחון בקר טרי
■ פטרוזליה קצוצה
■ פטריות קצוצות
■ שומשום |
|||||||||
|
|||||||||
אופן ההכנה:
1. לאפות את התפו"א שכל תפו"א עטוף בנייר כסף על חום גבוה (ולמה בתנור ולא על בישול כדי שהעמילן לא יצא החוצה) כשעתיים אפיה בערך לבדוק עם מזלג.
2. לקחת כפפה ליד, לתפוס את התפו"א ולחתוך עם סכין באמצע שזה עוד חם. חייבים לעבוד איתו כשהוא חם. (לרוקן את כל התפו"א לקערה).
3. לטגן בצל עד להשחמה, לשים מלח, פלפל שחור וטיפה כורכום. 4. להוסיף כוס וחצי של קמח תפו"א לערבב להוסיף 2 ביצים ולתת מנוחה בצד כשעה. למילוי:
1. לטגן בצל ופטריות קצוצות ופטרוזיליה להוסיף את הבשר ולתבל עם קמצוץ אגוז מוסקט, קמצוץ בהרט, מלח, פלפל שחור, אבקת מרק וכמון.
2. לקחת נייר אפיה לרסס בשמן ולשים את התערובת של תפו"א ולשטח לריבוע על כל האורך של הנייר, לסדר עם סכין שיהיה אחיד.
3. לשים את הבשר עם הפטריות על התפו"א ולגלגל בעדינות לרולדה לשים בתנור, כ200 מעלות חצי שעה על תנור שחומם מראש.
4. לאחר מכן להוציא לקרר ולהוריד את הנייר לאט לאט לפזר שומשום. |
|||||||||
|
|||||||||
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
יש לך מתכון טוב? אתם מוזמנים לכתוב: info@breslevcity.co.il |
|||||||||
|
|||||||||