מאכל קל וקוצר מחמאות – הכל מתבשל יחד, עם מרקם טעמים עשיר. מומלץ כמנה עיקרית לערב שבת, וזו בעצם מנה שהבשר והתוספת מוגשים יחדיו מתכון: 'הבנות של בלימי' | פורסם: ה' תמוז תשע"ג, 13/06/2013 |
|
|
זמן הכנה: 20 דקות (חוץ מהבישול) | דרגת קושי: קל | בשרי |
|
מרכיבים:
■ 8 מנות פרגית חתוכות גס
■ 2 בצלים חתוכים ופרוסים לריבועים
■ בטטה גדולה חתוכה לפרוסות או לריבועים
■ פטריות (חופן פטריות טריות או קופסת שימורים אחת)
■ 2 עגבניות מגורדות
■ קצת סוכר
■ כף פפריקה בלי רחמים 🙂
■ 1/2 כפית כורכום
■ 1/4 כפית קינמון
■ קצת אבקת מרק
■ פלפל שחור ומלח
תיבול לפרגית:
■ כפית פפריקה גדושה
■ 4-5 כפות שמן זית
■ פלפל שחור ומלח |
|
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל, מוסיפים את הפטריות ומקפיצים כמה דקות, מוסיפים את הבטטה ומטגנים עוד כמה דקות.
2. מוסיפים את העגבניות ואת התבלינים, מוסיפים מים עד לכיסוי התבשיל, אבל לא יותר מדי.
3. לאחר רתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עד שהבטטות נעשות רכות.
4. מטבלים את פרוסות הפרגיות ברוטב התיבול, ובמחבת חמה לטגן את הפרגית 3 דקות מכל צד. מוסיפים את פרוסות הפרגיות לכל התבשיל. מבשלים הכל יחד עוד 15 דקות כדי שהטעמים יתערבבו.
הנאה מובטחת… |
|
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
יש לך מתכון טוב? את מוזמנת לכתוב: info@breslevcity.co.il |