לאחר סיום מלחמת העולם השנייה היו ידי בתי הדין שבכל עיר ועיר עמוסים בפניות במקרים מזעזעים כתוצאה מחורבן יהדות אירופה במהלך השואה האיומה, לבית דין צדק חסידים מירושלים פנה הרב יואל אשכנזי ז"ל בבקשה שיתנו לו היתר לישא אישה שנייה על אשתו מאחר שאבדו עקבותיה במחנות ההשמדה, הוא אף הביא מכתב מבית דין צדק בעיר ברגן בלזן שדנו בעניין בשנת תש"ו, כידוע להיתר כזה צריכים הסכמה של מאה רבנים, ואכן לאחד שיישבו חברי בית הדין על המדוכה, הגיעו להכרעה שניתן להתיר זאת, הפסק ניתן ביום י"א חשוון תש"י. כעת התפרסם המכתב ועליו חתימותיהם של הרבנים מגדולי עמודי ההוראה של הדור האחרון בניהם ניתן למנות את הגאון רבי דב בעריש ווינפלעד מטשעבין זצ"ל, פוסק הדור הגאון הגדול הרב שמואל הלוי וואזנער זצ"ל, ועוד פוסקים גדולים וכן את הגאון העצום רבי מנחם זאב שיק זצ"ל, (שהיה מצוי בקשרי ידידות אמיצים עם גדולי הדור באותה התקופה בניהם הרה"ק ה'דברי יואל' מסאטמאר זי"ע, הרה"ק מהר"א מבעלזא זי"ע, הגאון מטשעבין זצ"ל, ועוד רבים וטובים שהחשיבו מאוד את גדלותו התורנית).
רבות סיפר בנו כ"ק מוהרא"ש זי"ע על גדלותו הרבה בתורה. בשו"ת ברסלב נמצא המכתב הבא בו מספר מוהרא"ש על אביו זצוק"ל:
אדוני אבי מורי היה גאון עצום, בקי נפלא בש"ס ובפוסקים, היה מפולפל גדול כמו שרואים קצת בספרו "מנחת זאב" על הש"ס, וכן היה בקי בד' חלקי שולחן ערוך באופן נפלא מאד מאד.
וסיפרו לי כמה וכמה רבנים גדולים ומובהקים איך שהיו ד' חלקי שולחן ערוך מונחים לפניו, וענה על אתר על כל שאלה ששאלו אותו בלשון המדוייקת באופן נפלא, וכן סיפר לי הגאון הגדול הרב רבי ישכר בער רוטנברג זצ"ל הרב מוואדיסלוב, שהיה לו כולל ולמד עם אברכים יורה דעה, והיות שהוא כינס אסיפת רבנים בבית מדרשו, ועד שבאו והתאספו הרבנים, למד עם אברכי הכולל שלו. ויען שאבי מורי היה דייקן גדול בזמן ולכן בא ראשון וישב מהצד בקצה בית המדרש, וכאשר הרב מוואדיסלוב אמר לפני האברכים איזה ש"ך או ט"ז, היה האבא ממשיך לומר בעל פה קדימה את הש"ך ואת הט"ז עם הלשון המדוייקת, וסיפר לי הרב שהוא תמיד עורר את האברכים שכך צריך ללמוד ולחזור עד שיהיה שגור על פיו. ועוד כמה ראשי כוללים סיפרו לי להפליא איך שבחן את האברכים באופן כזה שהכל ידע בעל פה והפליגו במעלתו עד מאד.
וידוע שקיבל סמיכה בגיל תשע עשרה מהגאון בעל שו"ת המהרש"ג שלא נתן היתר הוראה לאף בחור רווק מעולם, ולו נתן היתר הוראה שלא נמצא בכלל בלשון כזה "אדם אחד מאלף לא מצאתי בקי כזה", וכן קיבל היתר הוראה מהגאון בעל "לבושי מרדכי" עם תארים גדולים כשהיה עדיין בחור רווק בגיל תשע עשרה.
המכתב באדיבות: ברסלב גלובל.
היתר 'מאה הרבנים'.
ֿהגאון רבי מנחם זאב שיק זצוק"ל.