לימוד ב"עין יעקב" ו"ליקוטי מוהר"ן" – סגולה לשמירה לפני השינה
בעניין ברכת "המפיל", יש בזה כמה חילוקי דעות, אחדים מהפוסקים אומרים שזה יהיה אחר אמירת קריאת שמע וכל המזמורים, כדי שהברכה תהיה סמוכה לשינה, כדי שלא יהיה שום הפסק ביניהם.
אחרים מהפוסקים אומרים שאומרים את זה בהתחלה, ואחר כך אומרים קריאת שמע ואת המזמורים, כי עצם הברכה היא על השינה שבוודאי ישן.
אנחנו נוהגים לומר את הברכה ותכף ומיד בהתחלת כסדר קריאת שמע שעל המטה, כי מה שבטוח בטוח, כי רוב הפעמים אם מניחים את הברכה לומר לפני השנה, האדם נמנם בשנה וממילא מחסיר כל לילה את הברכה הזו.
לכן, אין מה לחשוש לומר את הברכה לפני וסדר קריאת שמע שעל המטה, ואחר כך כל המזמורים, ויכולים אחר כך אפילו לעשות לעצמו סדר לפני השינה, כגון "עין יעקב" אגדות חז"ל שמסוגל לשמירה. וכן "ליקוטי מוהר"ן.
כידוע הסיפור, שפעם אחת בא יהודי אל הצדיק הקדוש רבי מרדכי מטשרנוביל זי"ע ואמר לו שרואה כל לילה מקרה, אזי נתן לו עצה שילמד ויעיין לפני השינה בספר הקדוש "ליקוטי מוהר"ן".
אשר בנחל, מכתב בתו, ניסן התשע"ג