הנסיעה לראש השנה בשנת ה'תשפ"ג תכתב בספר דברי הימים, בו יסופר על המסירות נפש העצומה שעשו חסידי ברסלב מכל רחבי העולם, שטלטלו עצמם בטלטול הקשה, דרך מדינות וארצות, נסיעות של שעות ארוכות בתנאים ירודים, והמתנה של שעות על גבי שעות בגבולות הכל כדי לקיים את ציווי של רבנו ז"ל להיות אצלו בראש השנה.
מסירות נפשם של חסידי ברסלב הייתה שיעור באמונת חכמים לכל באי עולם, שראו עד כמה מוכנים החסידים להשקיע ולהתאמץ לציית את הרבי שנותן לנו חיות!
שבת קודש שבתו אנ"ש באומן, את סעודות השבת והחג סעדו בחדר האוכל 'היכל דוד המלך', במוצאי שבת קודש עלה הרה"צ יחד עם אנ"ש לציון שם קרא את ה'תיקון הכללי', לאחר מכן התבודד במשך זמן רב בבכיות עצומות לישועת כלל ישראל, לאחר מכן התקיים סליחות בנוסח עדות המזרח, ובשעה 01:00 החלו באמירת סליחות 'זכור ברית'.
בערב ראש השנה התקיים מעמד הפדיון נפש במשך שעות עברו אצל הרה"צ שליט"א אנ"ש ויהודים רבים שהתברכו מפי הרב נחמן שיזכו להוושע בכל מה שהם צריכים בזכות אביו הקדוש זי"ע.
מניין היכל הקודש שהתקיים כמידי שנה בשנה במיגומטר, התקיים ביתר שאת, התפילות נערכו בחמימות התלהבות ותמימות נפלאה, קשה לתאר במילים את השמחה והאחדות ששררו בין אנ"ש בקיבוץ הקדוש.
התפילות התקיימו יחד עם הרה"צ בנש"ק רבי נחמן שיק שליט"א שניגש לפני התיבה במעריב של שני הימים, לשחרית ניגש רבי נתן ריימונד הי"ו, בעל תוקע היה הדומ"ץ הרה"ג רבי אברהם נאור שליט"א, בעל מקריא הרה"צ שליט"א, בעל קורא ובעל התפילה במוסף היה הרה"ח רבי חיים הורביץ שליט"א, שניחן בקול ערב והתפלל את התפילות בחמימות ובשמחה עצומה, התפילות הסתיימו בסביבות השעה שלוש בצהרים, כשלאחר סיום תפילת מוסף של היום השני, יצא הקהל בריקודי שמחה עצומים, כשבמרכז רקדו החזן הרב הורביץ שליט"א (שהוא כידוע נכדו של החסיד המפורסם רבי שמואל הורביץ ז"ל), יחד עם הרה"צ שליט"א, על שזכינו לקיבוץ קדוש כזה.
לאחר התשליך של היום הראשון נשא הרה"צ דרשה נפלאה וחזר על דברי אביו הקדוש כפי שהיה דורש מידי שנה בשנה, וחיזק ועורר את הקהל הקדוש לנצל את הזמן שנותר לנו באומן לפעול שנה טובה, כמו כן דיבר מגנות המחלוקת, ובמיוחד בקיבוץ בראש השנה, ושיבח את הקיבוץ הקדוש שלנו הזוכים להתפלל באחדות אחת, ללא כל שייכות עם מחלוקת ח"ו. בסיום הדרשה נשא תפילה וזעקה לרפואת כל החולים בעם ישראל ולישועת עם ישראל, ויהי המקום לחרדת אלוקים.
כמעשהו בראשונה כך בשנייה, גם ביום השני נשא הרה"צ דברי אלוקים חיים, ועורר את הנקודות שעלינו לקחת עמנו לכל השנה – לימוד כסדרן, תפילה במניין, תפילה והתבודדות, והרבה התחזקות, אם כי מעט קיצר עקב שרבים מיהרו לצאת כבר לדרך.
אשרינו שזכינו לקיבוץ קדוש כזה, שהתאספו סמוך לציונו של רבנו ז"ל במקום הקדוש שקיבל מוהרא"ש במתנה מרבנו ז"ל והתפללו באחדות אחת!
גלריה מימי ראש השנה באומן
הבדלה מוצאי שבת קודש
אנ"ש באומן
הרה"צ רבי נחמן שיק בליל זכור ברית בציון הקדוש
מתברכים בערב ראש השנה
התרת נדרים ערב ראש השנה
הבדלה מוצאי ראש השנה