מצרכים למתכון
12 מנות – יחידות, 191 גרם למנה – יחידה
אגס – 2 יחידה בינונית – סה"כ (372 גרם)
קיווי – 2 יחידה בינונית ללא קליפה – סה"כ (124 גרם)
תפוח עץ ללא קליפה – 2 יחידה בינונית – סה"כ (340 גרם)
תות שדה – 10 יחידה בינונית – סה"כ (200 גרם)
חתיכות אננס בסירופ קל – 1/2 קופסת שימורים – סה"כ (225 גרם)
סוכר – 3 כפית גדושה – סה"כ (21 גרם)
אגוז מלך טבעי – שקית (100 גרם)
ליצ`י – 5 גודל ממוצע – סה"כ (40 גרם)
תפוז – 2 יחידה בינונית – סה"כ (418 גרם)
מיץ תפוזים – 1½ כוס רגילה – סה"כ (450 מ"ל)
- זמן הכנה: עד חצי שעה
אופן הכנת המתכון
-
- 1 לחתוך לקוביות את האגסים, התפוחים, הליצי, , הקיווי והתותים ולשים בקערה.
- 2 לקלוף שני תפוזים ולחתוך לקוביות קטנות.
- 3 לסחוט 1.5 כוסות מיץ תפוזים ולהוסיף את לקערה.
- 4 להוסיף את האננס מהקופסא עם המיץ שבו.
- 5 לקצוץ גס את האגוזים ולהוסיף לקערה.
- 6 להמתיק עם הסוכר, לערבב ולהגיש קר.
- בתאבון, לא לשכוח להגיד בקול רם: לכבוד שבת קודש!