הילולת כ"ק מוהרא"ש זי"ע שהתקיימה השנה זו בסימן י"א שנים להסתלקותו לשמי רום של הצדיק, עברה תהילה לאל בהצלחה כבירה ורואים שמידי שנה בשנה אורו הולך ומתפשט בכל רחבי העולם היהודי כולו, ליום ההילולא קדמו חודשים של הכנות מרובות של יהודים רבים וטובים שבראשם ארגון "ישמח צדיק" שעשו מאמצים שעם ישראל יוכלו להגיע בנוחות המרבית לציון הצדיק אם זה בתיאום מול שירותי הבטחון וההצלה שאבטחו את כל ליל ויום ההילולא, אם זה בהכנת הכנסת אורחים עשירה כיד המלך כל שעות ההילולא, עם זה בהכנת כל המתחם עם אוהלים גדולים ומרווחים בהם ישבו לאמירת כל ספר התהלים – סגולתו הגדולה של הצדיק, עם זה בסדרנים ומתנדבים רבים שעמדו לשירות הציבור, ועוד פעולות רבות וברוכות ומעל כולם זכותו הגדולה של הצדיק שבזכותו ניתן לסכם שברוך השם ההילולא עברה בהצלחה רבה ועצומה.
הציון היה שוקק חיים כשמאות יהודים בו זמנית נמצאים כל העת באוהל הציון וכן באוהלים ליד, כשרבים מהם קוראים בדבקות את ספר התהלים, אחרים התבודדו בזכות הצדיק הגנוז פה שמסר נפשו אליו יתברך בכל יום ויום כל ימי חייו ורבים השיב מעוון, אחרים למדו בספרי רבנו ז"ל, מוהרנ"ת ז"ל ומוהרא"ש הקדוש, המגוון של היהודים בציון הוא עצום מחסידים ואנשי מעשה, בהם היה ניתן לראות את בנו בכורו של כ"ק מוהרא"ש זי"ע – הרה"צ רבי נחמן שיק שליט"א וחדב"ן הרה"ג רבי משה אסטרייכער שליט"א ועוד רבנים, חסדים וליטאים בחורים וקשישים ועד ליהודים שזה עתה החלו להיכנס לנועם התורה הקדושה, כולם מרגישים חיבור והתקשרות לצדיק הקדוש, ספריו וחיבוריו הרבים מצאו מסילות בלבבם ואהבתו האמיתית לכל בר ישראל נגעה בליבם וזה אשר משך אותם לעזוב הכל ולהגיע ביום חורפי וקריר בעיצומו של חודש שבט לציונו הקדוש בעיר יבנאל עיר ברסלב עליה מסר נפשו חצי יובל שנים ולשמוח ביומא דהילולא דיליה.
מחוץ למבנה הציון היה את אוהל השמחה בו הקהל הרב שמח בשמחת ההילולא עם הקלידן אליעזר שלמה כהן והזמרים שרוליק רוזנטל ונתן לוי, שהרקידו את הקהל בשירי שמחה וכן שירי רגש הפותחים את הלב, סמוך לשם היה את אוהל "בית התבשיל אוהל אברהם" שחילק מנות טשולנט וקוגל טעימות מעשה ידיו של הרב אסף כהן נ"י, עם שתיה קרה וחמה, כמו כן היו עמדות של הכנסת אורחים של יהודים יקרים בכל אזור ההילולא, דוכנים להפצת ספרי ברסלב לטובת כל מבקש ה.
ההרגשה במקום הייתה מרוממת אוירה של אחדות ושמחה שזכינו לדעת מצדיק קדוש כזה הממשיך להדריכנו בדרך העולה בית א-ל גם וביתר שאת לאחר הסתלקותו לעילא ולעילא.
המארגנים של ההילולא מעידים על סייעתא דשמיא גדולה בכל פרט ופרט בארגון ההילולה וודאי שזכות הצדיק תעמוד לכל אלו שטרחו ועמלו על ההילולא קדישא שלו, ולכל היהודים שבאו במסירות מארץ ישראל ומהעולם כולו שיתברכו בבני חיי ומזוני רוויחי ושימלאו כל משאלות ליבם לטובה.
גלריה מתועדת מאת הרב דן כהן הי"ו





































































