תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
לתחתית:
שני שליש כוס (90 ג') קמח לבן
כף מלאה (12 ג') אבקת שוקולית
כף (10 ג') אבקת סוכר
חצי חלמון של ביצה (הצהוב)
רבע כוס (60 מ"ל) שמן
*לגרסה ללא גלוטן – ראו הערה בתחתית המתכון
עוגת גבינה בטעם שוקולד:
100 גרם שוקולד חלב + 2 כפות חלב
1 ביצה גדולה
שליש כוס (66 גרם) סוכר
250 גרם גבינה לבנה 5%
200 גרם שמנת חמוצה 15%
כף וחצי (15 ג') קורנפלור (או קמח רגיל)
כף (10 ג') אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
אופן הכנה:
הכנת התחתית:
-מחממים תנור ל180 מעלות. מערבבים בקערה את כל חומרי התחתית (קמח, שוקולית, אבקת סוכר, חלמון ושמן) עד שמתקבלת תערובת אחידה ומעט פירורית. מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ומהדקים בתחתית באופן שווה. אופים בתנור במשך 10 דקות ומוציאים (את התנור מכוונים ל170 מעלות ומשאירים דולק).
הכנת עוגת גבינה בטעם שוקולד:
-מניחים בקערית קוביות שוקולד חלב ו-2 כפות חלב וממיסים במיקרוגל במשך כ-20 שניות. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה. מקררים מעט.
-בקערה נפרדת, מערבבים את הביצים עם הסוכר (בעזרת מטרפה או כף). מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים. מוסיפים גבינה לבנה, שמנת חמוצה ומערבבים. בסוף מוסיפים קורנפלור ואינסטנט פודינג ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
-יוצקים את התערובת מעל התחתית שאפינו ומכניסים למרכז התנור למשך 35 דקות (מזכירה שהתנור צריך להיות מחומם על 170 מעלות).
-מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים חצי שעה. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר לטמפ' החדר. לאחר מכן עוטפים אותה ושומרים במקרר כ-4 שעות לפחות. מגישים את העוגה כשהיא קרה.
הערה:
לגרסה ללא גלוטן ניתן להכין תחתית מביסקוויטים ללא גלוטן (רצוי בטעם שוקולד) ולערבב 100 גרם ביסקוויטים מפוררים דק עם 60 גרם חמאה מומסת ולהדק בתבנית (אין צורך לאפות).