רכיבים
תבנית עגולה בקוטר 24 או תבנית מלבנית בגודל 22X31
עוגה קפה:
2 ביצים גדולות
חצי כוס (120 מ”ל) שמן
שליש כוס (66 ג’) סוכר
שקית סוכר וניל (10 ג’)
¾ כוס (180 מ”ל) נס קפה מוכן (יש לערבב כפית נס קפה מגורען+ רבע כוס מים רותחים + חצי כוס מים קרים)
כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן מעורבב עם כפית (5 ג’) אבקת אפיה
כפית שטוחה (4 ג’) אבקת קקאו
קרם גבינה:
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה (500 מ”ל)
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות גדושות סוכר
250 גרם גבינה לבנה
זיגוג קפה:
100 גרם שוקולד לבן + כף שמן + כפית שטוחה נס קפה + 3 כפות מים רותחים
אופן ההכנה
עוגה קפה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
-מערבבים את כל החומרים במטרפה או במיקסר ידני לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית משומנת ומכניסים לתנור החם. אופים במשך כ-20 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
-מוציאים מהתנור ומניחים בצד לקירור.
קרם גבינה:
מקציפים את השמנת בעזרת מיקסר במשך כדקה. מוסיפים פודינג וניל וסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב. מוסיפים גבינה לבנה ומערבבים בעדינות עד לאיחוד חומרים. מכניסים את הקרם למקרר עד שהעוגה מתקררת.
לאחר שהעוגה התקררה יוצקים מעליה את קרם הגבינה ומשטחים לגובה אחיד.
זיגוג קפה:
מניחים בקערית קוביות שוקולד לבן וכף שמן. ממיסים כפית שטוחה נס קפה עם 3 כפות מים רותחים ומוסיפים לקערה. מכניסים למיקרוגל ומחממים במשך 10-15 שניות. מוציאים ומערבבים לתערובת אחידה.
מעבירים לשקית זילוף (או שקית אוכל גזורה בקצה) ומזלפים פסים בחלק העליון, לאורך ולרוחב. מכסים את העוגה בנייר כסף ושומרים במקרר 5 שעות לפחות לפני ההגשה.