פלפל אדום ממולא באורז ובשר • מאכל טעים ליום סגרירי וכתוספת בסעודת שבת • טעמנו – מומלץ! מתכון: 'הבנות של בלימי' | פורסם: י"א כסליו תשע"ד, 14/11/2013 |
|
|
זמן הכנה: 20 דקות | זמן בישול: 45 דקות | דרגת קושי: קל | בשרי |
|
מרכיבים: המתכון מתאים ל-8 עד 12 מנות לארוחה משפחתית מורחבת
■ 4 כוסות אורז לבן
■ 1/2 קילו בשר טחון
■ 12 גמבות אדומות
■ 2 רסק עגבניות קטן
■ 4 עלי דפנה
■ שמן
■ מלח
■ תבלינים: מעט פפריקה, כמון וחוויג' למרק |
|
אופן ההכנה:
1. מטגנים במחבת בצל קצוץ עד שמגיע לשקיפות, מוסיפים את הבשר בתנועות פירור, מערבבים טוב, ומוסיפים את עלי הדפנה. מחכים עד שהמים שהופרשו מהבשר יתאדו, ואז מוסיפים את התבלינים – פפריקה, חוויג' למרק, כמון ומלח לפי הטעם. מנמיכים את הלהבה ומטגנים על אש קטנה כ-5 דקות.
2. שמים בקערה את הבשר (לאחר שהוצאנו את עלי הדפנה שסיימו את תפקידם), מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
2. מנקים את הגמבות. טיפ: לא כדאי לפתוח את כל הראש של הגמבה, משום שהתכולה עלולה ליפול במהלך הבישול, ולכן חותכים ויוצרים פתח מסביב לכתר הירוק, מנקים ושוטפים מבפנים.
3. מסדרים את הגמבות בתוך סיר רחב, ומתחילים למלא. כל גבמה תקבל בערך ארבע כפות מהתערובת, תלוי בגודל.
4. מכינים רוטב בסיר נפרד: מטגנים בצל קצוץ, מוסיפים את רסק העגבניות, תבלינים ושבע כוסות מים (בהערכה של כוס חד-פעמית). אחרי בעבוע יוצקים בעזרת מצקת את הרוטב שהכנו בתוך כל גמבה כדי שהאורז יתבשל, ואת מה שנשאר יוצקים בסיר מסביב להן.
5. משאירים לבישול על אש בינונית כ-45 דקות, עד שהגמבות מתרככות.
טיפ:
■ עלי הדפנה מוציאים ומנטרלים טעם לוואי במאכלי בשר למיניהם, ובנוסף משביחים ומדגישים את טעמו של הבשר. |
|
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
יש לך מתכון טוב? את מוזמנת לכתוב: info@breslevcity.co.il |
|