שאלה: איך מכשירים תנור אפיה או טוסטר אובן שעשו בו פיצה ורוצים להכין בו מאכל בשרי? האם זה אפשרי? |
תשובה: ראשית ראוי לייחד תנור לחלבי ותנור לבשרי, אך כשאין לו אמצעים או שמתארח אצל אחרים, הפתרון הוא לנקות היטב את התנור, להמתין עשרים וארבע שעות משעת אפיית הפיצה, להסיק את התנור בחום מקסימלי במשך שעה, ורק אח"כ יעשו מאכל בשרי. טוסטר אובן מכשירים ע"י ניקוי, המתנה 24 שעות מהשימוש האחרון, הסקה בחום מקסימלי חצי שעה – שעה. התשובה נמסרה ע"י הרה"ג ר' יעקב עמרם ועקנין, מורה צדק בבית ההוראה 'צדק ומשפט' של חסידי ברסלב ביבנאל. |