שאלה: האם אפשר להפיק מצימוקים יבשים משקה שיתאים לקידוש, למשל ע"י השריתם במים? |
תשובה: יין של צימוקים מקדשים עליו, ובלבד שהצימוקים לחים ולא יבשים, ושיעור המים שיש לשרותם עם הצימוקים, צריך שלא יהיו יותר משיעור הצימוקים לאחר שיתפחו. לכתחילה יש להחמיר לשרות את הצימוקים ג' ימים מעת לעת (72 שעות), ויעשה את היין מצימוקים שיש בהם גרעינים שזה מהודר לכל הדעות. התשובה נמסרה ע"י הרה"ג ר' יעקב עמרם ועקנין, מורה צדק בבית ההוראה 'צדק ומשפט' של חסידי ברסלב ביבנאל. |