שאלה: כבוד הרב שלום: אני מכינה סוג של פיתה ביתית, ואיני |
תשובה:
לפי שאלתך, משמע שאת משתמשת עם כמות גדולה של שמן בתוך העיסה, ובזה כבר משתנה טעם העיסה לברכת מזונות משום שהטעם ניכר ואינו כבצק רגיל של לחם ללא שמן.
התשובה נמסרה ע"י הרה"ג ר' גד סולומון, מורה צדק בבית ההוראה 'צדק ומשפט' של חסידי ברסלב ביבנאל. |
» |
» |
[וישנם דעות המקילים לטבול אפילו במים חמים וכן העלה מהר"י עייש שלא אסרו חכמים כשמתכווין לשם טבילה, וכן דעת
הקרבן נתנאל והנודע ביהודה שכל איסור מים חמים בשבת זה רק ע"י רחיצה אך טבילה
מותרת אפילו במים חמים].
לסיכום: הטוב ביותר שתטבול במקווה קרה ולא חמה,ואם קשה יש להקל במקווה פושרת אך
לא במים חמים,
[אך ישנם פוסקים כנ"ל המקילים לטבול
בשבת במקווה שמימיה חמים)