שאלה: מה מברכים על לחמניות שעשויות מטחינה ומקמח תירס? ומה מברכים על לחם מכוסמת? ולחם מקמח אורז?
|
תשובה:
רק על פת העשויה מחמשת מיני דגן והם:
חיטה, שעורה, כסמת, שיפון, שיבולת שועל, מברכים לפניה ברכת המוציא לחם מן הארץ ולאחריה ברכת המזון.
אך פת העשויה מקמח תירס או טחינה וכדו' מברכים עליה ברכת שהכל נהיה בדברו ולאחריה ברכת בורא נפשות רבות. התשובה נמסרה ע"י הרה"ג ר' יעקב עמרם ועקנין, מורה צדק בבית ההוראה 'צדק ומשפט' של חסידי ברסלב ביבנאל. |
» |
» |
[וישנם דעות המקילים לטבול אפילו במים חמים וכן העלה מהר"י עייש שלא אסרו חכמים כשמתכווין לשם טבילה, וכן דעת
הקרבן נתנאל והנודע ביהודה שכל איסור מים חמים בשבת זה רק ע"י רחיצה אך טבילה
מותרת אפילו במים חמים].
לסיכום: הטוב ביותר שתטבול במקווה קרה ולא חמה,ואם קשה יש להקל במקווה פושרת אך
לא במים חמים,
[אך ישנם פוסקים כנ"ל המקילים לטבול
בשבת במקווה שמימיה חמים)