שאלה:
מאת בתיה: אין לי מילים להודות לך על הבהירות של התשובה שקיבלתי לשאלתי הקודמת בעניין דילמת הדיאטה שלי. אני משתדלת לעשות מסירות נפש להיות בשמחה ומחפשת פתרון כיצד לנצח את רגשות האשמה שיש לי. ברגע שאני קמה בבוקר, אני מתחילה להסתכל על עצמי ומרגישה אשמה בכל חולשות האופי שלי. אני נאבקת בכל יום עם המון כעס, ואני עובדת על האמונה שלי כדי למנוע את זה, אך למרות זאת אני מרגישה שאני עושה המון דברים שהם ההפך מהדרך שבה צריכה אמא יהודית להתנהג. אני מתחבטת בשאלה מתי אני צריכה להגיד לעצמי "תתאמצי, את יכולה לעשות את זה" ומתי להגיד לעצמי "זה בסדר שאני לא כל כך בסדר בדברים מסויימים". קשה לי לראות את החולשות שלי ולהתמודד איתן. יש לי רצון חזק להרבה חכמה ודעת יותר מאישה רגילה, אבל מצד שני אני צריכה להיות עקרת בית ולדאוג לצרכים הגשמיים של בעלי וילדי, כדי שהתורה תהיה מתוקה עבורם. שאלה נוספת: כאשר התקרבתי לחסידות ברסלב, הייתי על סף התחלת לימודי פסיכולוגיה, אך לבסוף לא התחלתי ללמוד כי הבנתי שבלימודים אלו נושבות רוחות זרות וחילוניות. נשארתי עם הצמא ללמוד ולהבין את הנפש. האם יש דרך ללמוד פסיכולוגיה בדרך כשרה? אני מקווה שעם ההתחזקות שאקבל, אוכל לפרוץ קדימה ולבנות מחדש את ביתי, ולהכניס לתוכו את השכינה. תודה רבה שהקדשתם זמן ומאמץ לענות.
השאלה הופנתה דרך מערכת 'ברסלב סיטי' ללשכת כ"ק מוהרא"ש שליט"א, הצדיק מיבנאל, אשר השיב במכתב נפלא.
תשובה:
|
בעזה"י יום א' לסדר שלח כ' סיון ה'תשע"ב
שלום רב אל בתיה תחי'
לנכון קבלתי את מכתבך.
את צריכה לדעת שרגשי אשמה וכו', זה הדבר הכי חמור שרק יכול להיות וכו', ואדם הורג והורס את עצמו במו ידיו עם רגשי אשמה וכו', ולכן תעשי כל מיני פעולות שבעולם לצאת מרגשי אשמה וכו', את לא אשמה בשום דבר, תעבדי על נקודת השמחה, ותתאזרי במידת הסבלנות שאין מידה יותר יפה מזו, ואפילו שזה בא לך מאד מאד קשה, זכרי מה שאמר התנא הקדוש (אבות פרק ה') לפום צערא אגרא, ודעי לך כשאשה עוצרת עצמה לא לכעוס וכו', בזה אפילו שהיא נמצאת במדור הקליפות וכו', היא עולה עד עולם האצילות, שהיא בטלה לגמרי אל האין סוף ברוך הוא, כי הכל תלוי כפי מידת הסבלנות ולא להכנס בכעס, שבדרך כלל בא מגיאות וישות, אשה צריכה לבטל את עצמה כל כולה אליו יתברך, ושלא תהיה לה שום תרעומת על בעלה, כי האשה היא חלק מבעלה, כמו שכתוב (בראשית ב' כ"ג) "עצם מעצמי ובשר מבשרי לזאת יקרא אשה כי מאיש לקחה זאת".
ולכן אשרי האשה שקנתה לעצמה את מידת הסבלנות לגבי בעלה וכו', ומוחלת לו על הכל, ומתחזקים לאהוב אחד את השני, שאז השכינה תשרה בתוך הבית.
הקדוש ברוך הוא יתן לך שמחת החיים, ויכולים ללמוד פסיכולוגיה מעצמו וכו', ומחיי יום יום מה שרואים בהמשפחה וכו', או אצל השכנים וכו', או סביב בהחברה וכו', מכל דבר יכולים ללמוד איך להפוך את החיים לטוב, ובפרט כשיש את ההקדמות של רביז"ל, אזי יש כבר הכל, כי הלימוד העמוק של רביז"ל זה כלול מהכל.
הקדוש ברוך הוא השומע תפילות ישראל ישמע בתפילתי שאני מבקש ומתפלל בעדך תמיד שיהיה לך הצלחה מרובה ובכל אשר תפני תשכילי ותצליחי.
המאחל לך ברכה והצלחה מן השמים |
 |
|