שאלה:
מאת אורי: שלום לכבוד קדושת מוהרא"ש. יהי רצון שהקדוש ברוך הוא יתן לכם אריכות ימים, בריאות ושמחה. כשנולדתי הורי קראו לי אוֹרי יעקב, יעקב על שם סבא שלי, אולם הורדתי את השם יעקב משמי. שאלתי היא: האם אני צריך לקרוא לעצמי בשמי המלא אוֹרי יעקב, או להשאיר רק את השם אוֹרי. וכן האם לכוון בשם יעקב על שם סבא שלי או על שם יעקב אבינו, ואם בכלל. תודה.
השאלה הופנתה דרך מערכת 'ברסלב סיטי' ללשכת כ"ק מוהרא"ש שליט"א, הצדיק מיבנאל, אשר השיב במכתב נפלא.
תשובה:
|
בעזה"י יום ד' לסדר ויצא ז' כסליו התשע"ג
שלום וברכה אל אורי נ"י
לנכון קבלתי את מכתבך.
תשואת חן על הברכות והאיחולים וכל המברך מתברך מפי אל עליון.
השם של האדם הוא כמו שקוראים אותו בעת הברית, ולא שייך להוריד או להוסיף וכו', בדרך כלל קוראים את האדם רק בשם אחד, ולכן אם קוראים אותך רק אורי, תחזיק בזה, אבל אתה לא יכול לבטל את השם יעקב שנתנו לך וכו', ובהכתובה מוכרחים לכתוב את שני השמות שנתנו לך בעת הברית, וכן בעת קריאת התורה צריכים לקרוא אותך עם שני השמות.
יעזור הקדוש ברוך הוא שתצליח בחיים, ויאיר לך אורו יתברך בהארה נוראה ונפלאה מאד, רק תהיה תמיד בשמחה, ואל תתן את העצבות והדאגות שישלטו עליך, ואמר רביז"ל (ספר המדות אות הצלחה חלק ב' סימן א') מי שהוא שמח תמיד, על ידי זה הוא מצליח.
המאחל לך ברכה והצלחה מן השמים |
 |
|