שאלה:
מאת סיון: לכבוד הרב הצדיק שלום. בחסדי השם יתברך זכיתי לפני יותר משבע שנים להכיר את רבינו ואת חסידות ברסלב. אני באה מבית ששמרו שבת וכשרות והתחנכתי בבתי ספר דתיים, אולם בזכות הצדיק זכיתי להתחזק ולהתקרב עוד ועוד. שאלתי היא בנוגע להשתדלות במציאת הזיווג: אני מתפללת ומבקשת מבורא עולם שיזמין לי יהודי כשר ופשוט, חסיד ברסלב, שומר תורה ומצוות, בעל מידות, שעובד בעבודה מסודרת ונורמלית דהיינו שהוא יהיה המפרנס העיקרי. לפעמים אני מנסה לברר אצל אנשים אם יש משהו בשבילי, אך כמו שנאמר "שווא תשועת אדם", ותמיד אני נתקלת בתגובות שליליות ואומרים לי "לעולם לא תמצאי מה שאת רוצה, אין דבר כזה חסיד ברסלב שעובד בעבודה טובה". אני לא מבינה איך אנשים זורקים כאלו משפטים כמו "לא תמצאי" וכדומה, הרי לא ביקשתי משהו מופרך, לא ביקשתי מיליונר או מיליארדר, וכולם נותנים לי הרגשה שהרצון שלי הוא לא טוב. חשוב לי לציין שההורים שלי תמיד עבדו וחינכו אותנו למוסר עבודה ואחריות, הביאו לנו כל מה שהיינו צריכים, דאגו שלא יחסר לנו דבר והם זוכים לעשות הרבה דברים טובים עם הכסף שלהם, אך קשה לי מאוד שאני צריכה עזרה מאנשים בעניין מציאת הזיווג, ולמה אי אפשר שההשתדלות שלי תהיה רק תפילה, התקצר יד ה' מלהושיע? אני מרגישה שרק מבורא עולם אני לא מתביישת לבקש ורק בורא עולם מקשיב לי באמת, וכשהוא ירצה הוא כבר ימצא דרך כבר לשדך אותי. אשמח לקבל את עצתו של הרב. תודה רבה.
השאלה הופנתה דרך מערכת 'ברסלב סיטי' ללשכת כ"ק מוהרא"ש שליט"א, הצדיק מיבנאל, אשר השיב במכתב נפלא.
תשובה:
|
בעזה"י יום ג' לסדר צו ח' ניסן התשע"ג
שלום רב אל סיון תחי'
לנכון קבלתי את מכתבך.
אל תדאגי, יש הרבה בחורים כאלו שמקיימים (אבות פרק ב') יפה תלמוד תורה עם דרך ארץ, שיגיעת שניהם משכחת עון, וכל תורה שאין עמה מלאכה, סופה בטלה וגוררת עון; ורביז"ל אמר (חיי מוהר"ן סימן תק"א) שחפץ מאד שיהיה לנו פרנסה, אף על פי שבטחון גם כן טוב מאד, אף על פי כן טוב מאד כשזוכין שיש לו מעמד פרנסה, כי במקום עבודת הבטחון במקום זה יעשה עבודה אחרת, כלומר כי אם לא יהיה לו מעמד פרנסה ויהיה לו בלבול הדעת מהפרנסה, ויצטרך בכל פעם לחזק עצמו במדת הבטחון, במקום זה יעסוק בעבודה אחרת והתחזקות אחר בשאר עניני עבודת השם; הרי שלך לפניך שזה היה הרצון של רביז"ל שתהיה לכל אחד פרנסה מסודרת.
ולכן אל תהיי שבורה ממה ששוברים אותך וכו' וכו', יש ויש הרבה בחורים חסידי ברסלב בעלי מדות טובות, שמוכנים גם לעבוד וגם ללמוד, ולעסוק בעבודת השם יתברך, דעי לך שהשידוכים זה רק בידי הקדוש ברוך הוא, ולא בידי בשר ודם, ולכן תמשיכי להתפלל ולבקש ממנו יתברך כל מה שאת רוצה, ותראי שתקבלי את זה, רק לא להתייאש, ואל תתני שאף אחד לא ייאש אותך.
יש קונטרס "מציאת הזיווג" ומה טוב ומה נעים באם תעייני הרבה בקונטרס הנפלא הזה, ותקיימי כל מה שמובא שם, ועל ידי זה תזכי תוך ארבעים יום למצוא את בן זוגך.
הקדוש ברוך הוא השומע תפילות ישראל ישמע בתפילתי שאני מבקש ומתפלל בעדך שיהיה לך הצלחה מרובה ובכל אשר תפני תשכילי ותצליחי.
המאחל לך חג כשר ושמח |
 |
|