שאלה:
מאת עידן: שלום למוהרא"ש. שמי עידן, וקודם כל רציתי לאחל לכם רפואה שלמה מן השמים. חייתי באיסור עם מישהי שש שנים, וגם אני וגם היא נולדנו למשפחות חילוניות, עד שברוך השם התחלתי לחזור בתשובה והשפעתי גם עליה לחזור בתשובה. השם זיכה אותי והייתי בראש השנה האחרון באומן, וכאשר חזרתי לארץ מאומן הבחורה שהייתי איתה בקשר כל כך הרבה זמן החליטה לסיים את הקשר, בגלל שמישהו שהדריך אותי בתהליך התשובה שלי סיפר לה שאני לא מתקדם מבחינה רוחנית, וזה ממש לא נכון, כי באותה תקופה הייתי בעליה רוחנית. מאז שהיא נפרדה ממני אני חושב וחולם עליה כל הזמן ומאוד קשה לי להיות בלעדיה, זה מכניס אותי לדיכאון ולעצבות ומוריד לי את החשק לגרוס דף גמרא ולקרוא שניים מקרא אחד תרגום כמו שהייתי רגיל, ואין לי איך להחיות את עצמי במצב הזה. מה ניתן לעשות בשביל להחזיר את השמחה לחיים שלי?
השאלה הופנתה דרך מערכת 'ברסלב סיטי' ללשכת כ"ק מוהרא"ש שליט"א, הצדיק מיבנאל, אשר השיב במכתב נפלא.
תשובה:
|
בעזה"י יום ד' לסדר שמיני כ"ג ניסן התשע"ג
שלום וברכה אל עידן נ"י
לנכון קבלתי את מכתבך.
צר לי מאד מאד לשמוע מה שקרה איתך, ולדעתי זה שהדריך אותך בתהליך התשובה בגד בך וכו', ולדעתי הוא צבוע גדול וכו' שהוא יכול ללכת ולשבור שידוך וכו'.
תנסה בכל מיני אופנים שבעולם להיות איתה בקשר, כי סוף כל סוף חייתם באיסור שש שנים, ואתם מוכרחים עכשיו להתחתן מה שיותר מהר, וחבל מאד שתשברו את החיים ואת העתיד שלכם וכו'.
ומכאן צריכים ללמוד לקח לא להאמין לשום בריה שבעולם וכו', ובפרט בשעה שהמדריך בעצמו הוא בעל תשובה וכו', אוי ואבוי לבעלי תשובה כאלו שמוליכים שולל את המקורבים אליהם וכו', הם עדיין לא תיקנו את עצמם, ואיך הם יכולים לתקן את אחרים? וכעין שאמר רביז"ל (ליקוטי מוהר"ן חלק א' סימן ס"א) שיש מפורסמים ומנהיגים שאינם יכולים להנהיג את עצמם, ואיך ינהיגו את אחרים? ולכן צריכים מאד מאד לשמור מאנשים כאלו וכו'.
חבל מאד שתאבד אותה, תעשה כל מיני מאמצים שבעולם לחזור אליה ותתחתן לשם שמים, וביחד לבנות בית נאמן בישראל, ואותן מצעות שהציעה לך באיסור, תציע לך בהיתר, והקדוש ברוך הוא יעזור ששניכם תחזרו בתשובה שלימה, ונשמע ונתבשר בשורות משמחות תמיד.
המאחל לך ברכה והצלחה מן השמים |
 |
|