שאלה:
מאת שירה: שלום וברכה לכבוד הרב. ברצוני לשאול שתי שאלות לגבי מצוות הכנסת אורחים: א. האם הכנסת אורחים אמורה רק לגבי אורחים שאין להם מזון או מקום ללון, או שגם כל אדם שנכנס אלי הביתה ואני מאכילה ומשקה אותו ונותנת לו ללון, אף על פי שיש לו כסף והוא יכול לדאוג לעצמו – זו נקראת הכנסת אורחים? ב. מדי פעם אנו רוצים לארח את משפחתנו, כלומר ההורים או האחים הנשואים, אך זה קצת קשה לנו, כי ההכנסה שלנו אינה גבוהה, ואני מתביישת לארח אותם בצמצום. יש לציין שתמיד כשהם באים הם נותנים לנו מתנה כספית, אך אנו זקוקים לכסף הזה לדברים אחרים, כך שקשה לנו להוציא את רובו על האירוח, אך מצד שני אם לא אשקיע ואפנק אותם כראוי, זה יגרום לי בושה וצער כל השבת. כיצד עלי לארח אותם? לפי מה שהם רגילים או לפי היכולת שלנו? אשמח לתשובת הרב הצדיק, באיחולי רפואה שלימה מן השמים.
השאלה הופנתה דרך מערכת 'ברסלב סיטי' ללשכת כ"ק מוהרא"ש שליט"א, הצדיק מיבנאל, אשר השיב במכתב נפלא.
תשובה:
|
בעזה"י יום ג' לסדר שופטים א' דראש חודש אלול ה'תשע"ג
שלום רב אל שירה תחי'
לנכון קבלתי את מכתבך.
הכנסת אורחים צריכים לקיים בתמימות ובפשיטות בלי שום חכמות כלל, וזה שמארחים את ההורים או את המשפחה זה גם כן בכלל הכנסת אורחים, ולכן אשרי האשה שנזהרת בהכנסת אורחים, כי בפירוש גילה לנו רביז"ל (ספר המדות אות הכנסת אורחים סימן ג') הכנסת אורחים מזכה את האשה לבנים; ואמר (שם חלק ב' סימן ב') סגולה להחזיר לאשה וסתה – על ידי הכנסת אורחים; ואמר (שם אות חן סימן ג') לחן יכניס אורחים.
ולכן אם ההורים או קרובי המשפחה רוצים להתאכסן, ובפרט שהם משאירים לכם על ההוצאות, בוודאי ראוי לכם לאכסן אותם, אבל כשאין לאדם אמצעים להכניס אורחים, הוא לא צריך להכניס סתם אורחים מבחוץ, ובפרט זוגות צעירים צריכים מאד מאד לשמור לא להכניס הביתה אנשים זרים שלא מכירים, כי רבו הקלקולים שיצאו מזה, ואין זה בכלל הכנסת אורחים כלל.
המאחל לך חודש מבורך ותשובה שלימה |
 |
|