לכבוד צדיק הדור שלום, השם ישלח לך רפואה שלמה אמן. אני בחורה מתחזקת כחודשיים, ואין לי רב שמדריך אותי. קיבלתי על עצמי בתקופה הזאת שמירת שבת, צניעות, תפילות ואף הצטרפתי למדרשייה, וכל זה בחודשיים. בזמן הזה הכרתי בחור שהכיר לי את כבוד הרב, הוא מכיר את ספריך ולומד דרך השקפתך בערך שנה וגם הוא מתחזק. הוא היחידי שמעניק לי דרך לחיים ואני חייבת לציין שהתאהבתי בצדיק ואני שמחה על כך שהשם סיבב שהבחור הזה הכיר לי אותך ואת רבינו. אני מרגישה שכל החיים שלי השתנו מאז, וזכיתי להיות באומן ממש אחרי סוכות אצל רבינו ולזכות לתיקון הנצחי שלי, כך הסביר לי הבחור, והזכויות חלקן שייכות לו. בזמן הזה נפגשנו פעמים בודדות וכמובן אנחנו שומרים נגיעה וכו' ואנו משתדלים שהכל יהיה רק דרך הקדושה כמובן. הבחור מאוד נראה לי והוא אמר שגם הוא מרגיש כך כלפיי. הבחור הסביר לי שבגלל שאנו מתחזקים עדיין, צריך להכיר ולבדוק אחד את השני יותר, כי הוא אמר שהוא לא קונה חתול בשק, ומכיוון שזה זמן מאוד קצר שאנו מכירים צריך יותר זמן כדי לדעת האם אנחנו צריכים להתקדם לכיוון חתונה או לא, ולהכיר טיפה יותר כי לא באנו מרקע כזה של קשר ממש קצר וחתונה. דעתי היא שכל הבדיקות האלו והשיחות האלו וההמתנה הזאת והבירורים האלו אם אני מספיק טובה או לא טובה, עצבנית או לא עצבנית וכו' לא צנועים, והעיקר שצריכים לבדוק האם יש לנו אהבת השם, ואני מאמינה שהשם ייתן לנו את הברכה ולא צריך לבדוק יותר מדי. אני מפחדת לאבד עניין בבחור, ולא יודעת איך יודעים אם זה זה או לא… האם הוא צודק שצריכים לבדוק ולבחון יותר כדי לדעת איך בן הזוג מבחינה רוחנית, במידות ובהתנהגות ולבחון זאת לעומק או שלא? מה עליי לעשות? תודה לכבוד הצדיק.
תשובה:
בעזה"י יום א' לסדר תזריע כ"א אדר ב' ה'תשע"ד
שלום רב אל נטלי תחי'
לנכון קבלתי את מכתבך.
אשריך ואשרי חלקך שזכית לחזור בתשובה שלימה שזה מאד מאד חשוב בעיניו יתברך, כמאמרם ז"ל (ברכות ל"ד.) במקום שבעלי תשובה עומדים – שם אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד, ולכן תחזיקי בדרך זו והקדוש ברוך הוא יעזור לך לבנות בית נאמן בישראל, ותהיו הכי מאושרים בחייכם.
לדעתי מצאת את הבחור הנכון שאומר שכדאי לבדוק יותר אחד את השני, אבל לא במידה מוגזמת וכו', כי אם יש משיכה בין אחד לשני, ורואים את המידות הטובות, אזי כדאי תיכף ומיד לגמור ולעשות אירוסין ולקבוע זמן על חתונה, כי רביז"ל הקפיד מאד מאד לא להמשיך זמן רב בין האירוסין לנישואין, ורואים את זה בחוש שאם מושכים זמן יותר מדי, אזי באים באמצע תקלות ונפסק הקשר וכו', ולכן רביז"ל הקפיד מאד מאד לא לחכות הרבה זמן מבין האירוסין לבין הנישואין.
שוב פעם, הבחור דיבר לענין – הוא רוצה להכיר אותך יותר, וזה פשוט מראה שיש לו ישוב הדעת, והוא בעל אחריות גדול מאד.
יעזור הקדוש ברוך הוא שתבשרו לי בשורות משמחות תמיד.