אני עומד להתחתן בעוד חודש. האם שייך שאני ואשתי ניסע לאומן אחרי השבע ברכות?
רציתי לבשר לרב שברוך השם בג' בסיוון אני מתחתן, ולבקש שהרב יברך אותי להצלחה גדולה ולבנים צדיקים. שאלתי: האם שייך שאחרי השבע ברכות שלנו ניסע אני ואשתי יחד לאומן?
מאת ליאור דוד: שלום לכבוד הרב!
לפני שאלתי, רציתי לומר תודה רבה לרב על הכול – בזכות הרב אנחנו מתקרבים לרבינו ואל בורא עולם בצורה אמיתית וחזקה. ברוך השם יש לנו עזרה גדולה מן השמיים, ואנחנו מפיצים בהרצליה ספרים של הרב באורח פלא, מחזקים ומתחזקים. אני מבקש שהרב ימשיך להתפלל שנצליח, ושבכל בית בהרצליה יהיו קונטרסים וספרים של הרב!
רציתי לבשר לרב שברוך השם בג' בסיוון אני מתחתן, ולבקש שהרב יברך אותי להצלחה גדולה ולבנים צדיקים.
שאלתי: האם שייך שאחרי השבע ברכות שלנו ניסע אני ואשתי יחד לאומן?
תשובה:
בעזה"י יום ג' לסדר אמור כ"ט ניסן ה'תשע"ד
שלום וברכה אל ליאור דוד נ"י
לנכון קבלתי את מכתבך.
הנני מברך אותך בברכת מזל טוב חמה ולבבית שאתה הולך להתחתן, שזו שמחה מאד מאד גדולה שיבנה עוד בית נאמן בישראל, ובוודאי אחרי החתונה אם אשתך תרצה לנסוע איתך לציון רביז"ל אין למעלה מזה, ותתחילו את החיים בקדושה ובטהרה.
דע לך שקיבלנו מרביז"ל מתנה שנקראת הפצה –להפיץ את ספריו הקדושים בין שכבות העם, כי בפירוש גילה לנו (ליקוטי מוהר"ן חלק א' סימן י"ד) שעל ידי שמקרבים בני אדם לעבודת השם יתברך מעלים את כבוד השם יתברך לשורשו, ואמרו חכמינו הקדושים (בבא מציעא פ"ח.) על הפסוק (ירמיה ט"ו) "אם תוציא יקר מזולל" – אלו שמקרבים בני אדם לעבודת השם יתברך, כי זה נקרא מוציא יקר מזולל, היינו מזילותה דגלותא, ולכן כל מי שילך להפיץתמיד יהיה לו כסף בכיס, וזה בדוק ומנוסה, כי מי שזורע רוחניות צומחת לו גשמיות.
אשריך ואשרי חלקך שאתה מציית את מוהרנ"ת ז"ל שהניח לנו צוואה ארבעה ימים לפני הסתלקותו, ואמר אז לאנשי שלומינו: "העובדה שלכם תהיה יפוצו מעיינותיך חוצה", ומי יתן שכל אחד מאנשי שלומינו יהיה לו שכל ויעסוק בהפצת מעיינות החכמה חוצה, שזה תיקון גדול מאד מאד על מה שפגם בימי נעוריו וכו', ובזה שאדם מקרב רחוקים וכו' וכו', על ידי זה הקדוש ברוך הוא מקרב אותו, אשרינו מה טוב חלקינו ומה נעים גורלינו שקיבלנו את המתנה הזו להפיץ את אור רביז"ל בעולם.