במשך שנים רבות מרכז "היכל הקודש" בארה"ב שכן בבניין צנוע ברחוב ה-47 בבארא פארק, ברוקלין ניו יורק, בבניין זה התגורר כ"ק מוהרא"ש זי"ע ומשפחתו, כשבאגף נפרד שכנה מתיבתא "היכל הקודש", במרכז הבניין היה את בית הכנסת בו היו מתפללים חסידי ברסלב, ושם היה מוסר הצדיק את שיעורין תמידין כסדרן, מבניין זה יצא אור נפלא שהאיר בכול העולם כולו.
בראשית שנת תש"ס רכש כ"ק מוהרא"ש זי"ע מבנה חדש ורחב ידיים ברחוב ה- 42 שם התגורר הצדיק עד ליום הסתלקותו ב- י"ז שבט ה'תשע"ה, כיום מתגורר במקום בנש"ק הרה"צ רבי נחמן אלכסנדר זושא שיק שליט"א.
חמש קומות בבניין זה, כשבקומה הראשונה שהייתה כעין מרתף, שכן מטבח הישיבה, מקווה טהרה וחדרו של כ"ק מוהרא"ש זי"ע, חדר זה היה מלא עד אפס מקום באלפי ספרי קודש, שם היה הצדיק יושב והוגה בתורה, בו נערכו הפגישות עם אורחים חשובים שונים וקבלת קהל לשאר עמך בית ישראל.
בחדר היה גם מכשיר פקס שהיה פולט ללא הרף מכתבים שנכתבו לצדיק מיהודים שונים על מנת שהצדיק ינחם בעצה טובה, לצד חדרו של הצדיק שכן חדר הדפסה בו היו מדפיסים מידי שבוע את גיליונות: 'תוך הנחל' ו'שיחות מוהרא"ש', שהיו מחולקים לאחר השיעור המפורסם שהתקיים מידי 'ליל שישי', חדר נוסף שהיה בקומה זו הכיל אלפי ספרי קודש נוספים.
בקומה השנייה שכן בית המדרש והעזרת נשים, מקום זה היה הלב הפועם של "היכל הקודש" בארה"ב ובכל העולם כולו.
בקומה השלישית היה חדר לימוד נוסף של מוהרא"ש בו היה שוהה הצדיק שעות ארוכות בלמוד התורה הקדושה ובכתיבת המכתבים הקדושים, בקומה זו היה חדרי שינה לבחורי המתיבתא, וחדר נוסף שהכיל אלפי ספרים נוספים של הצדיק, (מפעם לפעם היה שולח הצדיק את הבחורים להביא לו ספרים שונים מחדרים אלו, באופן כללי בכל מקום פנוי התנוססה ספריה עם ספרי קודש נוספים אשר היוותה עדות לאהבתו העצומה של הצדיק לתורה הקדושה).
בסוף הקומה הייתה מרפסת גדולה שהייתה ממשמשת כסוכה מרכזית בחג הסוכות.
בקומה הרביעית והחמישית התגורר כ"ק מוהרא"ש זי"ע יחד עם בני המשפחה.
בתמונות הבאות שצולמו בזמן המעבר לבניין החדש תראו את מוהרא"ש בקביעת מזוזה במטבח הישיבה ובחדרו בקומה הראשונה, בלימוד בחדרו.