רכיבים
תבנית אינגליש קייק
33 גרם שוקולד מריר (שליש חבילה)
חצי כוס (120 מ"ל) שמן
2 ביצים M
שליש כוס (66 ג') סוכר
שקית (10 ג') סוכר וניל
חצי כוס (120 ג') נס קפה (*מערבבים כפית וחצי נס קפה מגורען עם 4 כפות מים רותחים ומוסיפים חלב או מים פושרים עד חצי כוס)
כוס (140 ג') קמח תופח (*אפשר לערבב כוס קמח רגיל עם כפית אבקת אפיה)
רבע כפית אבקת סודה לשתיה
שליש כוס (40 ג') אגוזי פקאן קצוצים
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מניחים בקערית את קוביות השוקולד עם חצי כוס שמן וממיסים במיקרוגל במשך כ-30 שניות. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה ומניחים בצד.
-מערבבים את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל (בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר). מוסיפים את תערובת השוקולד (לאחר שהתקררה מעט) ומערבבים.
-מוסיפים נס קפה ומערבבים. מוסיפים קמח תופח, אבקת סודה לשתיה ומערבבים עד לאיחוד חומרים. בסוף מוסיפים פקאן ומערבבים קלות.
-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.